Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

MEI 2013


23 mei 2013

Speeltuin De Zandweerd vergroent

Maquette van de kinderen

Speeltuin de Zandweerd is een grote traditionele speeltuin met veel speeltoestellen en een sportveld midden in de wijk Zandweerd in Deventer. In 2012 werd door het bestuur van de speeltuinvereniging het plan opgevat om de speeltuin te gaan vergroenen. Hier was een praktische reden voor. Op warme zomerdagen was het in de speeltuin zo warm dat er niet gespeeld werd.

 

Begin 2012 is een Werkgroep Vergroening in het leven geroepen, die de taak kreeg om allerlei ideeën uit te werken tot een concreet plan. Het bestuur wilde graag dat het speelterrein een parkachtig karakter zou krijgen. Daarnaast moest de beplanting ook voor dieren aantrekkelijk zijn. Verder wilde het bestuur graag dat er een waterspeelplaats gerealiseerd zou worden. 

lees verder » | reageer »
20 mei 2013

Housewarming bij de Groene Golf

Duurzaamheid; daar gaat het om bij de Groene Golf. Zoals je tegenwoordig wel vaker ziet, ontstond er na het vertrek van speeltuinvereniging De Driehoek een ‘vrij’ stukje land in Deventer, vlak bij het stadion van de Go Ahead Eagles. De gemeente had geen directe plannen voor het terrein en schreef daarom een prijsvraag uit. Wie kan en wil er iets moois – maar tijdelijks - maken op deze voormalige speeltuin? Transition Towns (TT) Deventer zag haar kans schoon en realiseert hier nu voor tenminste vijf jaar haar nieuwe duurzaamheidscentrum ‘De Groene Golf’. Op zondag 19 mei hield TT daarom een ‘housewarming’ voor iedereen die geïnteresseerd is. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen en tegelijk Cees Bakker en Marc Gehrels te ontmoeten.

lees verder » | reageer »

| |
Vriend of partner worden