Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

MAART 2016


24 maart 2016

Inspirerende bijeenkomst over 50-dingenproject

We hebben een inspirerende bijeenkomst gehad om het 50-dingen-project verder uit te rollen in Deventer. Bij de startbijeenkomst kwamen mensen met verschillende achtergronden (IVN, natuurpeuters, zzp-ers, speeluiterwaard), maar met de gemeenschappelijke deler: meer ruimte voor natuur-spelen-kinderen! De lijst met potentieel geschikte natuurtactiviteiten is al veel langer dan 50 dingen, en ook de kaart kon al snel gevuld worden met geschikte locaties. Interesse om mee te denken? Stuur ons een !

Het 50-dingen-project komt voort uit de prijs, die Springzaad Deventer eind januari won in de prijsvraag van de provincie Overijssel voor het allergroenste idee om kinderen meer de natuur in te krijgen. We hebben een half jaar de tijd om dit project verder uit te werken. Idee is om met hulp van een mooi vormgegeven en praktisch boekje, gratis uit te delen aan alle kinderen in groep 3 in Deventer, veel PR en bekendheid te genereren om zoveel mogelijk kinderen weer naar buiten te krijgen. Het boek biedt veel concrete aanknopingspunten en handvatten voor ouders, leerkrachten en begeleiders om met de kinderen naar buiten te gaan.

Wordt vervolgd!

lees verder » | reageer »
6 maart 2016

Start van de aanleg groene schoolplein Rivierenwijk

Langzaam worden de contouren zichtbaar van het groene schoolplein

 

Na meer dan een jaar van plannen maken en voorbereiden is het dan nu eindelijk zover: de mannen van de Tuinen van Geerdink zijn begonnen met de aanleg van één van de 70  Gezonde Schoolpleinen die de overheid stimuleert.

Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer krijgt een natuurlijke speelplaats. Tegels eruit en groen erin. Ze hebben het geluk dat de school aan een parkje aan het water grenst waar ze ook gebruik van mogen maken. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de school krijgt meer ruimte en de gemeente heeft er een natuurspeelplaats bij.

lees verder » | reageer »
5 maart 2016

Vooraankondiging: excursie Speelnatuur Twente 12 mei

Om alvast in de agenda te zetten: op donderdag 12 mei organsieert Springzaad Deventer i.s.m. de Tuinen van Geerdink een excursie naar enkele natuurspeelplekken in Twente, aangelegd door Geerdink, onder meer bij kinderdagverblijven. Details volgen!

reageer »
5 maart 2016

Steeds meer natuurspeelplaatsen in de provincie: het is wat kinderen willen...

De provincie Overijssel gaat met het project Cool Nature vier natuurspeelplaatsen in Overijssel realiseren. Het gaat om natuurspeelplaatsen in Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden. De provincie Overijssel verleent hiervoor € 244.000 subsidie aan de gemeenten. Die gaan samen met bewoners, en met name kinderen, deze speelnatuur realiseren. Lees voor meer: http://www.coolnature.nl/over-cool-nature/nieuws/nieuwsoverzicht/detail/bericht/provincie-overijssel-investeert-in-stoere-natuurspeelplaatsen.html
Eén van de speelplekken  ‘Het Slingerrijk’ in de gemeente Olst is inmiddels bijna gerealiseerd. De komende maand wordt de laatste hand gelegd aan de wilgenconstructies. Dan rest de grootste klus voor de natuur: groen worden, groeien en bloeien!

 

Kijk hier voor de reportage van TV-Oost

reageer »

| |
Vriend of partner worden