Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

APRIL 2016


8 april 2016

Spelen in 't Oosten! Excursie 12 mei

Springzaad Deventer organiseert in samenwerking met de Tuinen van Geerdink een excursie naar natuurspeelplekken in de Achterhoek  en Twente (met als startpunt Salland). We bezoeken o.a. het splinternieuwe groene schoolplein van Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer; een natuurlijk schoolplein in Noordijk, een natuurspeelplek met wadi in Harbrinkhoek, plus het BinnensteBuitenbos in Diepenheim. In Almelo gaan we twee kinderdagverblijven bekijken, bij een boerderij en bij het ziekenhuis. Al deze plekken hebben gemeen dat de Tuinen van Geerdink, ecologisch werkende hoveniers uit Neede, ze hebben aangelegd de afgelopen jaren. Op een bijzondere woonplek in Hengevelde schuiven we aan voor de lunch.

Deze excursie is bedoeld voor het Springzaadnetwerk, en voor iedereen die interesse heeft in natuurlijke speelplekken, ontwerp, gebruik en beheer ervan. Laat je inspireren en ga mee met ons!

 

Meedoen? We kunnen maximaal 30 deelnemers meenemen, kosten bedragen € 15,- (inclusief een lekkere lunch). Startpunt is Deventer, rond 9.30 uur bij het Kindcentrum, eindpunt is station Almelo, 17 uur. Opgeven kan via een . Bij opgave geldt een betalingsverplichting. Iedereen die zich opgeeft, ontvangt tijdig een bericht met meer details en precieze tijden over het programma. Onderweg zullen we carpoolen, geef aan bij opgave of je met trein komt!

reageer »
1 april 2016

Gedeputeerde Maij bezoekt Slingerrijk

Op woensdag 9 maart bezocht Mevrouw Hester May, gedeputeerde van de provincie Overijssel samen met vertegenwoordigers van de gemeente Olst-Wijhe, de nieuwe Cool Nature plek ‘Het Slingerrijk’ in Olst. Het was een bijeenkomst in ontspannen sfeer, waarbij ook kinderen uit de buurt, ontwerpster Anneke Rodenburg (Tuin en Vlinder) en uitvoerder Johan Geerdink (De Tuinen van Geerdink) aanwezig waren. Mevrouw Hester May toonde volop belangstelling voor het ontwerp en de aanleg van het speelterrein. Daarnaast hielp ze mee met het planten van jonge struikjes.

De kinderen knutselden schilderijtjes van gedroogde natuurlijke materialen en leefden zich daarna helemaal uit in het terrein van Het Slingerrijk.

 

Groet, Anneke Rodenburg

lees verder » | reageer »

| |
Vriend of partner worden