Springzaad
West-Brabant
Springzaad
West-Brabant

Vriend of partner worden
KrachtigBuiten
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door West-Brabant.
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van West-Brabant op maand

sluiten

Blogs van West-Brabant op onderwerp


  Blog West-Brabant

  22 november 2013

  Excursie Speelnatuur & Moestuinieren

  Springzaadexcursie op 1 oktober 2013

   

  Tijdens deze prachtige zonnige dag hebben we in Roosendaal de natuurspeelplaats DE-Toltuin en Basisschool 't Talent bezocht. Beide locaties uniek om de combinatie van speelnatuur en moestuinieren met kinderen.  Heel verschillend in doel en belevingswaarden, maar 'n prima combinatie op deze terreinen.

  De eetbare tuin 't Talent is direct aan de basisschool gelegen, afgeschermd van het kale, saaie betegelde schoolplein. Beheerd door twee enthousiaste vrijwilligers die de kinderen van de school en peuterspeelzaal betrekken bij de tuin. Het is een oase met allemaal eetbare planten en bomen. Met daar aansluitend een natuurspeelplaats met heuvels, wadi, totempalen en ontdekplekken.

  DE-Toltuin een openbaar buurtpark direct naast een kindercentrum is gerealiseerd op een braakliggend terrein en in een verstedelijkt gebied. Het voetbalveldje, en ook een tafeltennistafel zijn behouden gebleven.

  Dan nog met het hele gezelschap in auto's naar Middelburg: het Speelhof Hoogerzael. Op een voormalige parkeerplaats is een prachtig natuurspeelterrein gerealiseerd waar kinderen heerlijk kunnen ravotten tussen het groen en kunnen spelen met water, stenen, zand en aarde. Vuurtje stoken, vlotje varen, hutje bouwen en nog veel meer.....Ook schooltuinieren vindt hier plaats van maart tot september. Een aantal klassen komen schooltuinieren op dit terrein. Elk kind krijgt een eigen stukje, een seizoen lang. Onder leiding van een educatief medewerkster worden er groenten en bloemen verbouwd, die de kinderen na de zomer kunnen oogsten. Ze sluiten dan af met een gezamenlijke maaltijd. We sluiten af met een kopje koffie/thee en een zeeuwse bolus bij aan de picknicktafel van het duurzame leslokaal. gebouwd in een 2e handskas, wat een juweeltje is.  Reageer

  E-mail adres:


  | |
  Vriend of partner worden