Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

12 februari 2015

Hundertwasser in de natuurspeelplek

De nieuwe Natuurspeelplek bij NME-centrum De Ulebelt in Deventer is alvast een prachtig kunstwerk rijker! Onderdeel van deze speelplek voor kinderen vanaf 8 jaar, is een 4 meter lange tunnel, 1,3 m breed. Omdat er in het ontwerp van de speelplek nadrukkelijk voor is gekozen om ook aan rolstoelers ruimte te bieden, moest deze tunnel zo breed en robuust worden. Daardoor kon het kruipgat niet een flinke rioolbuis worden, maar is er uiteindelijk gekozen voor uitvoeren met betonnen L-elementen, waarbij de harde, vierkante tunnelingangen werden ‘verzacht’ met Robiniastammen. De gladde wanden leken ons net teveel uitdaging voor liefhebbers van spuitbussen, stiften en dergelijke. Daarom ontstond al snel het plan om een graffiti-kunstenaar te vragen hier iets moois van te maken. Tenslotte is er een soort ongeschreven code dat je elkaars ‘tags’ niet overschildert. Een graffiti-kunstenaar was snel gevonden. In onderling overleg met deze Felix Newhouse (artiestennaam; tevens student aan kunstacademie) is gekozen voor een stijl van schilderen, waarbij de meeste stemmen uitgingen naar iets a la Hundertwasser. Deze Oostenrijkse kunstenaar is bekend van de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en bekend voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.


In de kerstvakantie was het zover en in twee dagen tijd ontstond een kleurig beeld van landschappen, bomen, huisjes en figuratieve elementen in felle kleuren. De gebruikers van de speelplek reageren heel enthousiast, net als voorbijgangers. Behalve de tunnel, ligt er o.a. een grote waterspeelplek met fraai vormgegeven pomp; uitkijkpunten en knus amfitheatertje, gebouwd tijdens een Springzaad-workshop! Nog niet alle beplanting zit al in de grond, laatste werkzaamheden zullen nog plaats vinden de komende weken, maar zeker is dat we op woensdagmiddag 25 maart (v.a. 14 uur) deze plek feestelijk gaan openen, in bijzijn van heel veel kinderen en hopelijk ook de bedenker van de leukste naam voor deze plek. Want hier loopt op dit moment een prijsvraag voor! De Ulebelt is zo in elk geval een tweede natuurspeelplek rijker, naast de Takkenbende voor de jongste kinderen, die in 2010 opende.

Ontwerper van de plek: Anneke Rodenburg van Bureau Tuin en Vlinder; uitvoerder: Tuinen van Geerdink. Openingstijden: alle dagen tussen zonsop- en ondergang. Maatmansweg 3, Deventer. Zie ook www.ulebelt.nlReageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden