NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

muziekinstrument bouwen

Programma

Bij de koffie om 9.30 u allereerst een korte (Powerpoint) presentatie met aandachtspunten voor het (de) specifieke instrument(en) van die dag. Welke instrumenten dat worden hangt deels af van het aantal en de ervaring van de deelnemers; daarover straks meer.

Vanaf 10 uur bouwen, eindtijd rond 17.30. Eventueel werken we met de liefhebbers 's avonds nog even door, tot max. 20.00u.

Afhankelijk van de vorderingen (even doorwerken dus) tussendoor een of meer korte presentaties over mogelijkheden en eisen van verschillende soorten muziekinstrumenten, akoestische ruimte, stemming, materialen, afmetingen, enz.,

 

De locaties:

27 juni: Hof Espelo, Twente. Dit is een terrein van landschap Overijssel, hier is De Tuinen van Geerdink bezig om het speelbos op te knappen en uit te breiden, daar past een muzikale toevoeging bij. We maken in elk geval een metallofoon met ongeveer 8 stammen en minimaal 8 tonen. Stoeien met staal, hout en klank.

 

13 juli: Het SchatRijk

Op het schoolplein van deze basisschool in Zaandijk, de school wordt steeds groener en daar past muziek bij! Hier bouwen we een metallofoon met rechthoekige stalen buizen, zonder aparte resonatoren.

Ouders verzorgen een feestelijke lunch. De workshop is op een speciale schooldag met meer activiteiten. Waarschijnlijk zijn er ook kinderen die willen en kunnen helpen, bij voorbeeld bij het grondboren.

 

Bij meer dan 4 deelnemers kunnen we op beide locaties ook een uitstapje maken naar een akadinda, een simpel soort xylofoon en misschien naar een logdrum ehm...even afstemmen met de buren...?)

 

Gegevens

Aantal deelnemers: maximaal ca. 10. Graag vermelden of je gereedschap mee kunt en wilt nemen en wat je ervaring daarmee is. Voor het maken van de resonatieholtes van de metallofoon zijn bv. carving kettingzaag, 3D-boren, haakse boormachine welkom. Ook voor degenen die niet met machines werken is er voldoende te doen!

 

Kosten: partners en vrienden van Springzaad betalen € 40,00 all-in. Niet-leden € 52,50 euro, bij overboeking hebben partners en vrienden voorrang. Leuk als je meedoet!

 

Opgave

uiterlijk 20 juni voor workshop 27 juni in Espelo

uiterlijk 6 juli voor workshop 13 juli bij ebs Het SchatRijk in Zaandijk

Vergeet niet te vermelden voor welke dag je je opgeeft en welk gereedschap je meebrengt.

Opgave: secretariaat info@springzaad.nl

 

Voor inhoudelijke vragen: Hans van Dorp 

www.hansvandorp.com

Het filmpje laat de bouw zien van een metallofoon bij het toenmalige AZC Heumensoord.
| |
Vriend of partner worden