Springzaad
Amersfoort en omgeving
Springzaad
Amersfoort en omgeving

Vriend of partner worden

Nieuws Amersfoort en omgeving

26 juni 2018
Werkplaats Groene Schoolpleinen

Amersfoortse scholen kunnen meedoen met de Werkplaats Groene Schoolpleinen - een traject waarbij scholen samen optrekken, om verder te komen met hun eigen groene-schoolplein-proces. Dit vergroot de kans op succes: een duurzaam en veilig groen schoolplein!

 

De Werkplaats wordt georganiseerd door 033GROEN en SamenWerkStad, in samenwerking met de Gemeente Amersfoort.

 

Zie bijgevoegde flyer voor informatie en belangrijke data.  

Lees verder » (pdf-bestand)

1 april 2016
Geslaagde Regiobijeenkomst in Amersfoort

De halfjaarlijkse bijeenkomst voor Regioconsulenten van Springzaad kwam op 1 april bijeen in Het Groene Huis in Amersfoort. Naast uitwisseling onderling, stond dit keer ook op het programma hoe je als consulent goed en zakelijk om kan gaan met mogelijke opdrrachten vanuit Springzaad. Een discussie waar niet makkelijk een kant-en-klaar antwoord op te geven is, zo bleek wel wel. Dus dat krijgt nog een vervolg!

Lees verder »

15 maart 2015
Doe Het Zelf: Zet je eigen speurtocht uit!

De eerste Amersfoortse Doe-Het-Zelf Speurtocht staat nu online: de Bosspeurtocht Klein Zwitserland (zie onder). Wie volgt?

 

Het idee: zet je eigen speurtocht ook online, zodat andere Amersfoortse kinderen, scholen & BSO's jouw speurtocht kunnen doen.

 

Actie: ga, eventueel samen met vrienden, buren of klasgenoten aan de slag. Je kunt de speurtocht zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ook kun je kiezen wat je er in wilt verwerken: een routebeschrijving, een kaart of plattegrond, plaatjes, foto's, vragen, opdrachten, puzzels. Zet een kompastocht uit of een speeltuintjes-route. Wat vind je zelf leuk om te doen?

 

Tips:

-Bedenk eerst waar je precies je tocht wilt uitzetten: welke plekken moeten er in ieder geval in voorkomen?

-Zorg dat er op de route een 'pauzeplek is', een bos, park, of kinderboerderij bijvoorbeeld, waar even gegeten/gedronken /gespeeld kan worden. Deze plek kun je het beste op of over de helft van de route inplannen.

-Als je denkt dat je klaar bent: laat dan iemand die je kent de speurtocht 'proeflopen' - zo weet je zeker dat je route klopt en duidelijk is.

-Het is handig als het beginpunt ook het eindpunt is.

 

Heb je je speurtocht af - of heb je een vraag?

Mail deze dan naar Nelleke.moot@gmail.com

Je speurtocht komt op deze website te staan. Zo kan iedereen gebruik maken van jouw creatie!


15 maart 2015
Bosspeurtocht Klein Zwitserland: Amersfoort Bergkwartier

Tocht van 1 uur (zonder pauze) langs een natuurspeelplaats; voor kinderen 8-12 jaar. Ook goed bereikbaar via Station Amersfoort. Klik hieronder op 'lees verder' om de PDF te downloaden.

Lees verder » (pdf-bestand)

20 februari 2014
Nieuwsbrief over groene schoolomgevingen - CNME Landgoed Schothorst

CNME Landgoed Schothorst (onderdeel v.d. Gemeente Amersfoort) bracht in februari 2014 een kleurrijke nieuwsbrief over groene schoolomgevingen uit.

Lees verder » (pdf-bestand)

19 september 2013
Aanbevelingen voor verkiezingsprogramma's
Lees verder » (pdf-bestand)

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden