Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad

Nieuws uit Stedendriehoek

20 oktober 2017
Woeste Willem geopend

Woeste Willem is open! Met het voorlezen van twee gedichten over Cool Nature gaven kinderen het startsein voor deze geweldige natuurspeelplek langs de IJssel. In aanwezigheid van een echte Woeste Willem, die duidelijk schipbreuk had geleden met z'n bootje op de zandheuvels, lieten kinderen zien hoe leuk het is om met spekgladde schoenen en laarzen (van de vette rivierklei!) te balanceren over hoge, lange bielzen, of van een bruggetje springen liefst in het water. Ook de kleinere kinderen wisten er wel raad mee. Veel complimenten en bewondering bij de aanwezige volwassenen, die het meestal ook aandurfden om de klei te trotseren. Deventer mag trots zijn op deze ruige plek!


Met hulp van de nalatenschap van Willem Waanders hebben kinderen in Deventer vanaf nu een nieuw speelparadijs: natuurspeelplek Woeste Willem.

De speelplek is vernoemd naar Waanders, die in 2013 overleed en de Deventer gemeenschap 120.000 euro naliet. Dat geld moet besteed worden aan verbeteringen en aanpassingen in het Worpplantsoen.

Bruggetjes

Natuurspeelplek Woeste Willem is er een aansprekend voorbeeld van. Spelen in de rivierklei, met boomstammen, grote stenen en smalle bruggetjes.

Vanmiddag werd de speelplek geopend door kinderen van de nabijgelegen Hovenschool. Het resultaat: een groot modderballet. "Maar we zijn er ontzettend blij mee", aldus Jan Barwegen van de werkgroep Willem Waanders. "Spelen in en met de natuur, wat is er mooier?"


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden