Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad

Nieuws uit Stedendriehoek

20 maart 2018
Groene schoolpleinen in Deventer

Springzaad Stedendriehoek organiseert in samenwerking met de Ulebelt een fietsexcursie langs drie groene schoolpleinen in Deventer. Groene schoolpleinen zijn helemaal hot: de één na de andere school zoekt naar mogelijkheden om het schoolplein te vergroenen en vaak ook klimaatadaptief te maken. Drie scholen in Deventer hebben al een prachtig groen plein en vertellen hier graag meer over. Ga mee op ontdekkingstocht met Springzaad en de Ulebelt langs 3 bijzondere plekken!


De schoolpleinen die we bezoeken zijn heel verschillend.

De Vrije School De Kleine Johannes heeft een omsloten schoolplein, niet openbaar toegankelijk, waar leerkracten en ouders samen een prachtig plein hebben aangelegd een aantal jaren geleden (2013-14). Ontwerp is van Juffie in t Groen.

De Rivierenwijkschool opende haar plein in 2016, als één van Gezonde Scholen (project Jantje Beton/IVN). De school heeft een geweldige groene speelruimte, vlakbij het water, een openbare plek binnen het nieuw ingerichte Venenplantsoen. Ontwerp: Natuurlijk Groen van Wencke Habermann; uitvoering door de Tuinen van Geerdink.

De Ontdekking heeft maar liefst twee natuurpleinen, aan beide kanten van het schoolgebouw. Niet zo'n grote pleinen, maar vernuftig ingericht. Dit plein is geopend in 2017. Ontwerp: Bureau Niche. Uitvoering: Tuinen van Geerdink.

 

Programma:
12.45    Start achterkant station Deventer: met fiets!

13.00    Groene schoolplein Vrije School Kleine Johannes,
    Oosterstraat 3a/b. Toelichting door Nienke Nijhoff, ouder en mede-initiatiefnemer
14.30    Natuurplein Rivierenwijkschool, Zaanstraat 1
    Toelichting door Bart Roumen, leerkracht
15.45    Natuurpleinen Ontdekkingschool, Andriessenplein 4                    Toelichting door Inge Bokelmann, directeur
16.45    Netwerkborrel bij Ulebelt, Maatmansweg 3

 

Opgave via deventer@springzaad.nl (vol=vol)
Kosten: 10 euro (incl drankje)

Station Deventer beschikt over OV-fietsen


fietsexcursie Deventer april18 LR

« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden