Springzaad
Drenthe
Springzaad
Drenthe

Vriend of partner worden

Nieuws Drenthe

20 april 2015
Drentse schoolpleinen steeds groener

Ondanks het groene karakter van Drenthe zijn de meeste schoolpleinen nog steeds grijs. Daar komt verandering in. Binnen het landelijke programma Duurzaam Door is hiervoor subsidie beschikbaar gesteld door Provincie Drenthe.


In eerste instantie worden zes scholen begeleid in het voortraject tot en met het ontwerp. Daarbij worden niet alleen de gebruikers van het plein betrokken, ook wordt gekeken naar de directe omgeving van de school. Eventuele lokale knelpunten worden meteen meegenomen. Na afloop van het project beschikt de school over een ontwerp waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Het project wordt in samenwerking tussen Greensytes, Heilien Tonckens Groenadvies en het IVN uitgevoerd. Centraal bij de aanpak staat het leren van elkaar. Scholen en gemeenten kunnen gedurende het project van elkaar leren, de verwachting is dat het ook nieuwe groene initiatieven stimuleert.

Inmiddels zijn trajecten gestart in Havelte, Norg, Assen, Veeningen en Borger. OBS de Bosrank in Havelte is als eerste gestart en zijn zelfs al met het planten van een houtsingel naast de school begonnen.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden