Springzaad
West-Brabant
Springzaad
West-Brabant

Vriend of partner worden
KrachtigBuiten

Nieuws West-Brabant

23 juli 2016
Opening Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Op zaterdag 23 juli 2016 kunnen genodigden de eerste stappen zetten in de natuurspeeltuin. Met 26.000 m2 buitenspeelgelegenheid wordt het buitenspelen weer terug op de kaart gezet in deze veelal digitale tijd. 

Een droom die realiteit wordt. Na jaren procederen is het dan toch eigenlijk zover. Een roeivijver met bootjes, kreekjes, een enorme wilgentunnel, houtvlotten bouwen en nog veel meer. Met alle fasciliteiten kan er optimaal genoten van de natuur!

 

Programma opening:

16.00 ontvangst genodigden met drankje en bijpassend hapje

16.45 officiele opening natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

17.00 vrije bezichting van alle fasciliteiten in de natuurspeeltuin

18.00 spectaculaire roofvogelshow

19.00 borrel met alle genodigden en betrokkenen 


Een droom

Een droom gerealiseerd door Corne Bossers, oprichter en mede-eigenaar van Recreatieparadijs de Belhamel.

In een nabij gelegen akker komt Corne's droom uit: 26.000m2 natuurspeeltuin. "Een aanwinst voor de gemeente Drimmelen, het verbindt kinderen met de natuur", volgens wethouder John van Oosterhout.

 

Boomplantdag 2016

Tijdens de boomplantdag op 16 maart 2016, werden 75 basisschoolkinderen met drie huifkarren van de basisschool De Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek, De Grienden in Lage-Zwaluwe en De Schittering in Hooge Zwaluwe opgehaald. Alle kinderen kregen een prachtige schop met een ingebrand logo met "De Kleine Biesbosch" erop.

 

De bevers in de Biesbosch

Na een prachtig verhaal van boswachter Frans Fronik van Staatsbosbeheer over de bevers in het nabijgelegen natuurgebied De Biesbosch. Om de bevers naar deze speeltuin te lokken moeten er veel bomen komen. Dat lieten de kinderen zich niet tweemaal zeggen. 

 

Knotwilgen, fruitbomen en bloemenzaad

Onder begeleiding van Petra Wevers van KrachtigBuiten stonden alle knotwilgen en fruitbomen binnen een uur van tijd. Met wilgen geknot elders is een prachtige wilgentunnel geplant. En met advies van Sigrun Lobst en tevens verantwoordelijk van de eerste schetstekening en Jojanneke Bijkerk van Cruydt-Hoeck, is een rijk bloemenmengsel ingezaaid.


IMG_1837

« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden