NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Bestuur Stichting Springzaad

Het eerste bestuur van Stichting Springzaad, 15 maart 2014
Het eerste bestuur van Stichting Springzaad, 15 maart 2014

Heilien Tonckens

Als kind ben ik opgegroeid in bos, hei en stroomdal en vond dat de normaalste zaak van de wereld. Pas vele jaren later merk je hoe dat je gevormd heeft. Deze ervaringen zijn de basis van waaruit ik vandaag de dag plannen ontwerp voor speelnatuur. Een groene basis, je veilig en vertrouwd voelen in het groen, er tot rust komen, dat gun ik iedereen. Dat zijn mijn drijfveren om met deze groep enthousiaste mensen het bestuur van Springzaad vorm te geven en de speelnatuur, met meer ruimte voor natuur en kinderen, voor alle kinderen op de kaart te zetten.


Sigrun Lobst

Landschapsarchitecte, www.aardrijk-sigrunlobst.nl

Werken aan Speelnatuur is voor mij een manier, om mijn verlangen naar een wereld vol speelse ontmoetingen van mensen(kinderen) en natuur te leven. In het bestuur van Stichting Springzaad wil ik me sterk maken voor steeds meer weelderige vrijplaatsen voor spelende kinderen in onze strak georganiseerde wereld.


Jeanette van der Meulen

Een wilde groene speelplek rondom huis, kinderopvang en school, dichtbij en binnen de ring waar kinderen dagelijks spelen. Geïnspireerd door de braakliggende terreinen waar ik vroeger zelf naar hartenlust kon experimenteren is het mij heel wat waard om deze waardevolle  pioniersplekken terug te geven aan de kinderen die nu opgroeien. Als projectmanager in de kinderopvang werk ik veel samen met scholen en vanaf 2004 ben ik centraal punt in de aanleg van natuurlijke buitenruimtes rondom kinderdagverblijven. Op de “groeiwijzer” van ieder kind staat namelijk ontdekken centraal en de link met natuur en avontuur zijn hierin naar mijn idee onmisbaar.


Anne Remmerswaal

Ik ervaar de natuur als een rijke en uitdagende omgeving die prikkelt en uitnodigt tot creativiteit, ontdekken, spelen, verwondering en tot jezelf komen. Vrij spel in de natuur is in mijn ogen bijzonder waardevol in de ontwikkeling van kinderen, en hier wil ik mij met Springzaad graag verder voor inzetten. Als onderzoeker op het gebied van NME ben ik gefascineerd door de mogelijkheden die de natuurlijke omgeving biedt in de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de vraag hoe de rol van natuur als leeromgeving nog meer benut kan worden binnen het onderwijs.


Pjotr Timmerman

Op de HAN Pabo ben ik docent in natuuronderwijs en duurzaamheid. Dat is ‘belangrijk’ werk, al was het maar omdat natuur als vak op de basisschool nogal onder druk staat. Mijn drijfveer is om met passie en liefde voor het vak die trend wat rechter te buigen. Kinderen hebben vitamine ‘groen’ namelijk keihard nodig! Naast Springzaad, zijn ook de Boerderijschool en techniekonderwijs in de natuur, speerpunten in mijn werk. Iedere basisschool een rijke, groene leeromgeving/plein, is voor mij een helder doel om te realiseren!


Anno Kuindersma

Kinderen de ruimte geven voor vrij spel. Hierbij hoort een omgeving met veel variatie: groene rommel- en verstopplekjes en materiaal om te kunnen balanceren, klimmen en klauteren.

Een feest is  spelen met zand en water. Fantastisch om te zien hoe kinderen samen aan de slag zijn om dammen te bouwen en heerlijk in de modder wroeten. Erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Met mijn hoveniersbedrijf ANNO2000 lever ik graag een bijdrage aan het maken van gevarieerde groen speelplekken. Als bestuurslid van Springzaad zet ik mij in voor veilige speelnatuur zonder dat dit ten koste gaat van de speelwaarde.| |
Vriend of partner worden