NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Boeken en brochures

Groen speelplezier

Auteur: Maike Nelissen
Uitgave van NUSO, Utrecht i.s.m. Stichting Oase/Springzaad, Texel, maart 2012, 90 blz., rijk ge√Įllustreerd. Prijs: EUR 9,95

Creatieve en praktische werkvormen in een natuurspeeltuin.

Een boekje vol speelse activiteiten in, om en met de natuur op je speeltuin. Bedoeld voor speeltuinvrijwilligers, begeleiders van kindergroepen, kinderwerkers, ouders, kortom: iedereen die het leuk vindt om samen met kinderen buiten te spelen en kinderen spelenderwijs meer band met de natuur wil laten ontwikkelen.


De activiteiten in dit boekje zijn gemakkelijk uit te voeren, vragen weinig voorbereiding of hulpmiddelenen zijn op vrijwel alle soorten locaties uit te voeren met kinderen tussen 7 en 12 jaar.
 

Het boekje kwam tot stand in het project "Natuurlijk spelen", een samenwerkingsverband van NUSO Speelruimte Nederland en Stichting Oase/netwerk Springzaad, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van EL&I (voorheen LNV) tijdens 4 cursussen voor speeltuinmedewerkers op locatie - Deventer, Amsterdam, Nieuwegein en Leiden - en werd ontwikkeld op basis van de ervaringen en suggesties van de deelnemers aan deze cursussen. 

 

Maike Nelissen van NMC De Ulebelt in Deventer bundelde alle gegevens en illustraties (en nog veel meer uit haar eigen en andermans archieven) tot een mooi, zinnig en prettig leesbaar boekje.

 

| |
Vriend of partner worden