Springzaad
Groene Woud en Bommelerwaard
Springzaad
Groene Woud en Bommelerwaard

Vriend of partner worden

Speelnatuur Groene Woud en Bommelerwaard

Woeste Weide Schijndel
Woeste Weide Schijndel

Springzaad Groene Woud & Bommelerwaard is een netwerk in oprichting voor iedereen die zich in wil zetten voor speelnatuur in deze regio. Speelnatuur kan groot zijn, zoals een speelbos, of klein, zoals een buitenruimte bij een school of kinderdagverblijf, maar altijd mogen de kinderen er ín en mét de natuur spelen.

Het netwerk is bedoeld voor iedereen, professional of liefhebber, die met speelnatuur bezig is. Via het netwerk kunnen we samen kennis en ervaring uitwisselen en excursies, studiebijeenkomsten, workshops, cursussen en feesten organiseren. Zo kunnen we een vraagbaak en steunpunt worden voor iedereen uit de regio die speelnatuur wil ontwikkelen en nog niet (helemaal) weet hoe je dit het best kunt aanpakken, of tegen problemen aanloopt en daar met een ander over wil praten.

 

Het klinkt zo eenvoudig: kinderen lekker in de natuur laten spelen. In wezen is het ook niet moeilijk. Toch blijken kinderen in Nederland steeds minder met natuur in aanraking te komen. En dat terwijl spelen in de natuur op zo veel verschillende manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind, dat je je haast niet kunt voorstellen dat er ouders zijn die hun kind niet buiten in de natuur willen laten spelen of scholen die alleen maar tegels op het schoolplein hebben.

 

Gelukkig zijn er steeds meer ouders, leerkrachten, medewerkers van kinderdagverblijven, BSO, scouting en speeltuinverenigingen, hoveniers, pedagogen, kunstenaars, ambtenaren en wetenschappers die wel het belang van spelen in de natuur inzien en zich inzetten om dit voor ieder kind, met of zonder beperkingen, mogelijk te maken.

 

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan hier naar speelnatuurprojecten in deze regio of hier voor de rest van Nederland en Vlaanderen.

 

Sluit je bij ons aan en help ook mee om nog meer goede, spannende, avontuurlijke, natuurrijke speelplekken in de regio te ontwikkelen!| |
Vriend of partner worden