NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPILCENTRUM MIMOSAPLEIN
Mimosaplein 1
5643 CJ Eindhoven
040-2110648
http://www.vbs-deregenboog.nl/ + http://www.kinderopvangwonderboom.nl/

Meer informatie: Nout Panken, info@deboomaap.nl (voor informatie over de buitenruimte en de Natuur-BSO) of i.mabelis@vbs-deregenboog.nl (voor informatie over de kinderopvang).

Vrije School
‘Spilcentrum’ is een acroniem voor Spelen Integreren Leren. Het is een plek waar basisschool, kinderopvang, buitenschoolse opvang en andere voorzieningen , bijvoorbeeld jeugdzondheidszorg, bij elkaar te vinden zijn.
In Spilcentrum Mimosaplein zijn gevestigd: Vrije Basisschool De Regenboog en Vrije Kinderopvang De Wonderboom, met dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar, een peuterspeelzaal voor kinderen van 2-4 jaar en een Natuur- BSO voor kinderen van 6-12 jaar.
De speelpleinen rondom deze voorzieningen zijn de afgelopen jaren steeds groener geworden. Er zijn “kleine tuinen” voor de jongste kinderen en grotere tuinen voor oudere kinderen. Het zijn tuinen waarin veel te spelen en te ontdekken valt. Er zijn onder andere fantasievolle bouwsels om op te klimmen en in te spelen van Robiniahout, jaren geleden gemaakt door kunstenaarscollectief Omgeefmij met hulp van ouders, en recentelijk waar nodig gerestaureerd door Nout Panken.
Er is een hut van wilgentenen, een insectenhotel, een amfitheater en overal zijn zitjes voor de kinderen te vinden.
Boomstamschijven van Nout en stapelmuurtjes van Paul van Eerd met vrolijke mozaïeken zorgen voor afrasteringen langs tuintjes met een thema (vlindertuin, kruidentuin, kleurstoffentuin enzovoorts).
Het hek rondom de speelpleinen is zoveel mogelijk verborgen door planten.

Leerkrachten en ouders
Elke klas heeft een onderdeel van het groene plein geadopteerd. Leerkrachten, ouders en kinderen helpen zo mee met beplanten en onderhouden.

Natuur-BSO
De Natuur-BSO biedt buitenschoolse opvang in de natuur. Iedere woensdagmiddag, weer of geen weer, trekken de kinderen van de BSO met hun begeleider lopend de natuur in. Ze leren in welke bomen ze wel kunnen klimmen en in welke niet, waar je op moet letten als je een vuurtje wilt maken en nog veel meer.

Plannen
Spilcentrum Mimosaplein heeft plannen om het plein nog groener en spannender te maken. Met deze plannen heeft het spilcentrum een prijs gewonnen.

Fotoalbum« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden