NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

KINDERCENTRUM VILLA BEESTENBOEL
Haverlanden 88
6708 GP Wageningen
villabeestenboelKDV@kinderopvang-wageningen.nl

Tel nr. kdv: 0317-421712, bso: 0317-421649

Fotoalbum »

Villa Beestenboel

Villa Beestenboel is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw dat zeer ruim en licht van opzet is. Ook de buitenruimte is zeer royaal.

Het grote schoolplein is door een heg onderverdeeld voor jongere en oudere kinderen, maar open genoeg om ook samen te kunnen spelen. Er zijn aparte groene speelruimtes buiten voor het KDV en voor de BSO. Het hele gebouw is door groen omgeven.

De speelnatuur voor het KDV bestaat uit een zandbak met lage dikke boomstampalen als afscheiding en evenwichtspad; een wilgentenen tipi en sluip-door-gang; moestuin, veel planten met dikke boomstammen als borders/zitplekjes, buitenhok met cavia, een grasveld en een betegeld gedeelte waar tafeltjes staan en buiten kan worden geluncht.

 

Op het grote speelplein van de BSO is een mooi aangelegde waterspeelplek met waterpomp, grote stenen, lage boomstampalen en zand. Een zandbak met glijbaan is ook hier omgegeven door lage dikke boomstampalen als afscheiding en evenwichtspad. Een L-vormige halfoverdekte ruimte , voorheen fietsenstalling, kan gebruikt worden voor buitenactiviteiten en bij regen. Een centrale speelheuvel is beplant met bundels hoge wilgentenen, wat het effect geeft van grote bomen. Grote boomstammen omlijsten beplanting en er is een groot buitenverblijf met konijnen en cavia’s voor contact met en verzorging van dieren.

 

Achter het gebouw is een ruime groene ruimte die toegankelijk is vanaf het schoolplein. Er zijn twee bouwplekken met palets en hout voor het bouwen van hutten; een bijenhotel; duikelhek; wilgentenen hut en doorgang; kruidentuintjes en een grote moestuin. Er is een minivijvertje, klimmuurtje met klimgrepen en voldoende grasveld om rond te rennen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden