NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

KINDEROPVANG SPRING, KINDCENTRUM ZANDKASTEEL
Bernardstraat 8
Boxmeer
088-2088300; 06-46608739

www.spring-kinderopvang.nl/default.aspx?DocumentID=eda64c9e-3129-4464-ace8-2e9d74f7ffa8

Deze afgesloten speelplek met natuurlijke elementen is rondom het gebouw van de kinderopvang gesitueerd. Kinderen kunnen er op ontdekking tussen de beplanting, stenen, houtsnippers en het reliëf. Maar ook spelen in een huisje, met de waterbak, glijden en voetballen behoort tot de mogelijkheden.

De speelplek is ontworpen door tuinontwerper Jens Hogendoorn. Voor meer informatie over deze speelplek kunt u contact opnemen met de manager van het Kindcentrum: Bep Zegers. (088-2088300 / bzegers@spring-kinderopvang.nl)

 

Beschrijving
De speelplek ligt rondom het gebouw en is afgezet met een hek. Het is niet openbaar toegankelijk. Het kindcentrum ligt midden in de wijk en de speelplek is vanaf verschillende zijden te bereiken door een poortje dat kinderen niet zelfstandig open kunnen maken.

De ondergrond van de speelplek is afwisselend, bestrating, gras, zand (waar de planten staan), houtsnippers en halfverharding (geel). Er is relief gemaakt zodat er bultjes ontstaan. Ook is er een apart plekje om te voetballen (verhard) en kun je met karren rondrijden over de halfverharding en de bestrating.

Er staan twee grote bomen die als parasol en paraplu fungeren. De speelplek is aangelegd als een tuin en oogt netjes, zo ook de beplanting. De diversiteit van de beplanting is groot, er staan bijvoorbeeld vlinderstruiken en groen blijvende struiken.

Er staan enkele speeltoestellen, waterbakken, speel/klimhuisje, glijbaan op een bult.

 

Indruk
Het is een netjes aangelegde en opgeruimde natuurlijke speelplek. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Er zijn geen losse materialen.

 

Natuurbeleving
Je kunt de seizoenen beleven in de tuin. Er zaten duiven in de struiken met een nestje.

 

Beweging
Er zijn verschillende vormen van bewegen mogelijk, fietsen, rennen, klimmen en glijden. Er is ook een babyheuvel gemaakt.

 

Beschutting/rust
De beplanting is nog niet heel dicht, dus een beschut plekje zoeken is nog niet zo makkelijk, maar dat wordt wel makkelijker.

 

Veranderen/creativiteit
Er is geen los materiaal om mee te bouwen. Er zijn wel twee zandbakken en er is een waterbak, maar modder maken is niet mogelijk (zand en water is gescheiden).
 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden