NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

AVONTURENPAD BLAKTERBEEKPARK
Het Vongdere
Sevenum

Fotoalbum »

Het avonturenpad is onderdeel van het Blakterbeekpark in Sevenum, te bereiken vanaf de Blaktdijk.

Het avonturenpad ligt aan de rand van het dorp en is voorzien van struinpaden, water en enkele speelelementen zoals een uitdagende wiebelbrug, een evenwichtsbalk, een zonnewijzer, wilgentenen hut, rioolbuis en een slingersteen. Een welkome afwisseling voor kinderen die even willen spelen tijdens de wandeling, of om zelf te gaan struinen.


Beschrijving
Het Blakterbeekpark ligt tussen het dorp Sevenum en de Venloseweg ingeklemd, waardoor het eenvoudig te bereiken is vanuit het dorp zelf en een groene buffer vormt tussen de weg en het dorp. De Blakterbeek loopt in deze groenstrook. Het park is voorzien van een hek, er lopen schapen (natuurlijke begrazing) en het is toegankelijk via verschillende poortjes. Je kunt ook over het pad langs de beek lopen zonder het park in te gaan.

De ondergrond is van gras en natuurlijke begroeiing. Er zijn verschillende plassen en de beek stroomt erlangs. Er is relief gemaakt met behulp van een rioolbuis met daarop zand en een gemaakte berg van zand, met daarop een bankje als overzicht- en uitkijkpunt.

De diversiteit aan planten en bomen is groot. Het is een heel natuurlijke groenstrook waar de natuur zijn gang mag gaan. Het oogt niet aangeplant of gemaakt, maar heel natuurlijk.

Er zijn enkele speelelementen toegevoegd. Een wiebelbrug over het water, een evenwichtsbalk, een zonnewijzer, een hut van wilgentenen, een rioolbuis, een slingersteen. Er staan totempalen en er zijn mogelijkheden om even te gaan zitten.

 

Indruk
Struinen, ontdekken en spelen.  Struin- en speelnatuur tegelijk. 

 

Natuurbeleving
Door de grote variatie aan beplanting, de mogelijkheid om kastanjes te rapen en zien groeien, het water en het bijenhotel is dit pad bij uitstek gericht op natuurbeleving. Ook kun je de schapen tegenkomen
 

Beweging
Het pad is gemaakt om te struinen en te ontdekken. Maar ook rennen en klimmen op de heuvel is mogelijk. Door de speelaanleidingen worden meer beweegmogelijkheden toegevoegd, zoals schommelen en balanceren.

 

Beschutting/rust
Er zijn verschillende verstop- en rustplekjes te vinden.

 

Veranderen
Het is prima mogelijk om met het materiaal wat er te vinden is dingen te veranderen, hutten te bouwen, etc.
 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden