NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

ST. JOZEFSCHOOL
Dolderstraat 58
6706 JG Wageningen
0317-412024

http://www.jozefschool-skovv.nl

Fotoalbum »

Jenaplanschool St Jozef

Waterpomp bij de St Jozefschool
Waterpomp bij de St Jozefschool

Het plein rondom de basisschool is onderverdeeld in verharde en onverharde bodem. Op het verharde deel is een voetbalveldje, een  fietsenstalling omgeven met hagen en bomen , een tribunebank en de ingang van de school waar grote bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Het onverharde deel (aan de achterkant van de school) wordt De Jozefjungle genoemd, waar kinderen uit alle groepen samen spelen.

 

In deze speelnatuur zijn veel klautermogelijkheden, sluip-door-routes en beschutte plekjes. Er zijn klimheuvels, 4 moestuinen, klimbomen, boomstammen, een waterpomp, grote rioolbuis, wilgentakken hut en veel zandspeelplekken. Als speeltoestellen zijn er op het plein: een mandschommel, een zeshoekig duikelrek, een dubbele schommel, twee klimtorens en een houten speelhuisje. Een glijbaan staat in de planning voor op de grootste speelheuvel. Er zijn zitbankjes (voormalige zandbakranden die een nieuwe plek hebben gevonden) door kinderen zelf van mozaïek voorzien.

 

De zijmuur van de school en het schuurtje zijn in natuurlijke stijl beschilderd. Naast de aanwezige bomen en struiken komen er nog meer inheemse planten bij. Er is een vlinder- en insectenroute waar een insectenhotel is gebouwd. Het voetbalveldje is voorzien van kastanjehouten doelen, hoge palen met een vangnet als afzetting naar de doorgaande straat en een lage speelse palenrij als afscherming naar de rest van het plein.

 

Het hele terrein is omgeven door een (laag) hek, omdat de school aan alle kanten naast openbare ruimte ligt en aan drie kanten aan een autostraat grenst. Daarnaast is veel haagbeuk als afscheiding gebruikt, bijvoorbeeld om het fietsenrek. Na schooltijd is de natuurspeelplaats openbaar toegankelijk.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden