NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

EEN SLINGERTOUW
Florence Nightingalestraat 1
6543 KT Nijmegen
024-3733716

www.slingertouw.nl

Een Slingertouw is een multifunctioneel centrum voor kinderen van 4 tot 12 jaar (vgl. met een Brede School). Verschillende participanten verzorgen er binnen- en buitenschoolse activiteiten. Daarbij is de inzet om samen intensief te werken aan de optimale ontwikkeling en integratie van alle kinderen.
Stichting Een Slingertouw beheert het gebouw, de speelplaats en de natuurtuin aan de Florence Nightingalestraat 1 te Nijmegen. Bovendien is er het Techniek Ontdek Lokaal te vinden.

Natuurtuin en speelplaats
De ecologische tuin is een oase van rust waar kinderen kennis kunnen maken met inheemse bloemen en planten en de insecten en vogels die daar op afkomen. Je vindt er grasland met wilde bloemen, een lemen vijver met waterplanten, libellen en kikkervisjes en de uit gerecyclede materialen gebouwde, bloemrijke vlinderheuvel. Van gerecycled materiaal werd er ook een ruime zitplek in de vorm van een boot gebouwd.
In de tuin worden geregeld activiteiten voor  natuurverkenning georganiseerd, zoals een kabouter-, herfst- of lentepad. Door zelf houtjes, steentjes, zaden en planten te zoeken en te verwerken krijgen de kinderen oog voor de natuur. In diverse natuurtechniek- opdrachten leren ze bewust om te gaan met het milieu en maken zij samen bijzondere dingen voor de dieren en planten in de tuin, zoals een hommelhotel of een plantenkasje.

De speelplaats met speeltestellen, zandbak en een doolhof wordt gebruikt door de naastgelegen Jenaplanschool en de dag- en buitenschoolse opvang.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden