NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

G.J. VAN DEN BRINKSCHOOL
Oude Eekmolenweg 30
6706 AP Wageningen

http://www.brinkschool.nl

Fotoalbum »

Veelbelovende plannen G.J. van den Brinkschool

De G.J. van den Brinkschool is een openbare basisschool, gevestigd in een oud sfeervol pand aan de rand van het stadscentrum van Wageningen. De wens om het plein groener te maken komt vanuit het bestuur, de directeur en betrokken ouders. De financiering komt gedeeltelijk vanuit het bestuur zelf. Er is een duidelijk plan opgesteld.

 

De school heeft drie pleinen: het kleuterplein, het grote plein en het groene plein, een groenstrook die gebruikt zal worden om meer ruimte te scheppen voor natuur rond de school. Er komt een buitenklas, een relaxzone met hangmat en een klimboom. Het kleuterplein zal groener worden ingericht, naast een betegeld gedeelte waarin met fietsjes en karren gespeeld kan blijven worden. Het grote plein wordt ingedeeld in zones voor sport, spel, klimmen en ontspannen. Er zal extra beplanting worden geplaatst voor schaduw op het plein. Het hek dat het plein omringd is gedeeltelijk met klimplanten bekleed.

 

Alle pleinen worden vogelvriendelijk ingericht. Dit wordt nagestreefd met het plaatsen van door de kinderen gemaakte drinkbakjes en nestkasten, voedselrijke planten voor vogels en insecten, een haag, klimplanten en rommelhoekjes.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden