NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPEELBOS SCHUIJTGRAAF
de Laar
Arnhem

Locatie: Parkeren kan bij De Buitenplaats, Marasingel 19 in Arnhem. Vanaf daar is het een klein stukje wandelen om bij het speelbos te komen.
Coördinaten ingang speelbos: 51.944116, 5.848592
Voor informatie: Gerrit van Scherrenburg, boswachter Staatsbosbeheer 06-51207166 en 024-6632470 Staatsbosbeheer Gelderse Poort

Fotoalbum »

In het speelbos aan de woonwijk de Schuytgraaf in Arnhem (zuid) vind je allerlei spannende plekken. Bouw je eigen hut in het donkere bos, of kom lekker kliederen met water bij de waterpomp. Voor de durfals hangen er spannende bruggen boven het water. Bijkomen kan op de picknickplek. De picknickplek is prima te gebruiken als openlucht klaslokaal!


Kinderen aan zet

Kinderen en ouders hebben eind mei 2014 geholpen met de inrichting van het speelbos. Het resultaat mag er zijn: een bos van en voor kinderen. Elke plek in het speelbos heeft een eigen thema; zo zijn er waterpartijen met eilanden, een openluchtklaslokaal, een uitkijkpunt en een waterpomp met een zandspeelplek.

 

Water en grond

De aanleg van het speelbos is begonnen met het aanbrengen van veilig speelwater. Dat water staat in verbinding met de A-watergang die om het bos heen ligt. De grond die vrij kwam, is ter plaatse verwerkt. Door het versterken van het oude rabattenprofiel, is deze beter te zien. De waterpartijen krijgen voor een groot deel de vorm van ondiepe sloten waar kinderen veilig in kunnen spelen. Om het nog leuker te maken om in te spelen, krijgen de sloten hier en daar zanderige oevers.

 

Financiering

Het speelbos is mede mogelijk gemaakt door financiering via Cool Nature van Provincie Gelderland en Park Lingezegen. Met het speelbos in Park Lingezegen worden (stads)kinderen betrokken bij de natuurlijke leefomgeving door beleving van natuur en landschap, leren, recreëren, bewegen en omgaan met de dieren en planten die er leven. Park Lingezegen, het landschapspark tussen Arnhem, Elst, Bemmel en Nijmegen, is een speelbos rijker. Zondag 29 juni vond de officiële opening plaats van het Cool Nature Speelbos. Het speelbos met een grootte van 4 hectare is op een bijzondere manier tot stand gekomen: kinderen van de Arnhemse basisschool de Arabesk hebben het speelbos mede-ontworpen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden