NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SPEELBOS BRAAKMAN-NOORD Biervliet
Speelbos Braakman-Noord

CONTACTGEGEVENS

Biervliet
Natuurgebied: Braakman Noord
Organisatie: Staatsbosbeheer

Braakmanweg 5
4521 PV Biervliet

Routetip: Parkeren: bij de grote parkeerplaats aan de Oostzeedijk, Biervliet. OF Parkeer bij de Braakman boerderij.
Een goed startpunt voor je bezoek aan natuurgebied Braakman in Zeeuws-Vlaanderen is de Braakmanboerderij. Je vindt er een informatiecentrum, waar je terechtkunt voor informatie over natuurgebied Braakman en een kopje koffie of thee. Er ook vogelhuisjes en wandelkaarten te koop. En de boerderij is het startpunt voor diverse excursies en er zijn regelmatig kinderactiviteiten. Geopend op zondag, van Pasen tot en met de herfstvakantie, van 13.00 tot 16.30 uur.
0683596479


Contactpersoon
Anouk Pattipeilohij, Boswachter publiek Zeeland Zuid

OVER HET SPEELBOS / DE SPEELPOLDER

Wat kunnen kinderen doen op de speelplaats? Hoe ziet het eruit?
Speelbos De Braakman

Kom naar Speelbos De Braakman van Staatsbosbeheer voor een fijne middag buiten spelen. Beklim het enorme klimtoestel, bouw je eigen hut of klieder met water bij de plas of de pomp. En het meest spannende: trek je schoenen uit, en klauteren over de bomen die in het water liggen, bouw dammetjes in de plas of verstop je in één van de vele kreekjes.


Deze plek is bijzonder, want:
Braakman

Braakman is een voormalig krekencomplex. De huidige vorm is ontstaan in 1952. Net voor de grote overstromingsramp in 1953 is het gebied ingepolderd. Destijds is er bijna 200 hectare bos- en natuurgebied gecre√ęerd. Inmiddels is daar 300 hectare bijgekomen. De Braakman is zo √©√©n van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen geworden. In het gehele gebied vind je uitgestrekte bossen, struweel, open terrein en water. Natuurlijk zijn wandelaars, fietsers en ruiters welkom in de nieuwe Braakman.

INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

Openingstijden Het speelbos is iedere dag geopend en vrij toegankelijk. De informatie boerderij is geopend op zondag, van Pasen tot en met de herfstvakantie, van 13.00 tot 16.30 uur.
Entreekosten Het speelbos is gratis. Toegang tot de informatie boerderij ook. Voor sommige activiteiten wordt entree gevraagd. Zie voor het actuele activiteitenaanbod de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/zeeuws-vlaanderen/activiteiten
Parkeerplaats aanwezig? ja
Beheerders aanwezig? ja
Toilet aanwezig? alleen in de informatie boerderij
Horeca aanwezig? ja, in de informatie boerderij
Voor welke leeftijdsgroep(en) is de speelplek bedoeld? Het speelbos en de natuurbeleving zijn leuk voor alle leeftijden
Is de speelplaats omheind? nee
Aanvullende mogelijkheden Tijdens de openingstijden van de informatie boerderij is het bijvoorbeeld mogelijk het dierenvriendjespad-spel te huren. Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen. Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER DE SPEELPLAATS

Wordt beheerd door Staatsbosbeheer

« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden