NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

FOXKIDZ
Kreekzoom 3
4561GX Hulst
0114-315601

www.foxkidz.nl

Sinds januari 2014 is er de Natuurpeutergroep Foxkidz, bij Foxkidz Zwembad in Hulst. Deze natuurpeutergroep voor 2-4 jarigen is uniek in Zeeland!
Het gaat hier niet alleen om diverse aspecten van de ontwikkeling, maar er is vooral ook aandacht voor het bewust beleven van de natuur. Vrij spel en samen spelen is belangrijk, en dan zoveel mogelijk buiten, waardoor de kinderen een betere weerstand krijgen.
Er is een grote buitenruimte en er worden uitstapjes gemaakt naar het bos of de boerderij.

Natuurpeutergroep Foxkidz

Natuurpeutergroep Foxkidz

Belang van natuurbeleving
Het bewust beleven van de natuur daagt kinderen uit tot zelfstandigheid, ontdekken en communicatie. Zij hebben een natuurlijke behoefte om te spelen en buiten te zijn. Naast deze uitdagende kant geeft natuur ook ontspanning en rust. Uit onderzoek blijkt dat kinderen (en met name hele jonge kinderen) die veel in de natuur zijn, zich beter kunnen concentreren, minder stress hebben en minder vaak ziek zijn.
Natuurbeleving draagt ook bij aan specifieke ontwikkelingsgebieden zoals: de ontwikkeling van de motoriek, het gebruiken van de zintuigen en het ontwikkelen van goede emotionele competenties (doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, en dergelijke). Daarnaast doet de natuur een beroep op de morele ontwikkeling: kinderen leren respect te hebben voor de omgeving, planten en dieren. Kortom: natuurbeleving is onmisbaar voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen, dus ook onmisbaar bij Foxkidz.

Peutergroep Foxkidz gaat de natuur in
We gaan elke dag met de kinderen naar buiten. Niet gewoon buiten spelen. Nee, kennis maken met de natuur en het ontdekken van de natuur. Over boomstronken klimmen, door het gras rollen, bloemen plukken, tomaten kweken, een hut bouwen, enzovoorts. Onze pedagogisch medewerkers hebben speciale scholing gevolgd gericht op het aanbieden van dergelijke activiteiten aan jonge kinderen. De pedagogisch medewerkers gebruiken hiervoor de grote buitenruimte bij Foxkidz Zwembad, maar ze gaan ook het bos in met de kinderen. Natuurlijk is het veilig voor de kinderen, daar letten we goed op. Maar de kinderen mogen wel vies worden, dus speelkleren zijn geen overbodige luxe. Dit gun je toch ieder kind!« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden