NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

SCHOOLTUIN-TUINRESERVAAT DALTONSCHOOL RIJNSWEERD
Oostbroekselaan 64
3584 BC Utrecht

De schooltuin is omgeven door sloten en bomen met struikgewas, het volkstuincomplex sluit aan op Park Bloeijendael. De tuin zelf is voor het grootste deel moestuin, waar de kinderen leren hun eigen bloemen en groenten te verbouwen. De rest van de tuin is ingericht met fruitbomen en -struiken, een kruidentuin, een bloementuin, een vijvertje met stapelmuur, een composthoop van gevlochten wilgentenen en een grasveldje met picknickbanken. De paden zijn van houtsnippers. Verder is er een plantenkas om tomaten en komkommers in te kunnen kweken en om zelf plantjes voor te kweken. Er is een houten schuurtje met een overkapping, waar het gereedschap ligt en een ouderwetse handzwengelpomp, die het water uit de sloot oppompt.
Met de kinderen zelf zijn nestkastjes en bijenhotels gemaakt, die over de tuin en de bosjes verspreid zijn opgehangen. Om ook te kunnen zien wat er gebeurt in die bijenhotels, hebben we een observatiekast aan het schuurtje gehangen, die zeer druk bezocht wordt door wilde bijen.
Andere dierenbezoekers zijn er ook. Mollen, muizen en konijnen. Wat niet altijd leuk is. Een eekhoorn en egels, kikkers, padden, rupsen, sabelsprinkhanen, regenwormen, koolmezen, een buizerd en een bonte specht.


« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden