NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

NATUURSPEELPLAATS OOSTERPLAS
Recreatiegebied Oosterplas
's-Hertogenbosch

Ligging: Recreatiegebied Oosterplas: naast kinder/zorgboerderij Oosterhoeve: ingang IJsselsingel-Dommelstraat. Daar weinig parkeerruimte. Parkeren het makkelijkste op P-plaats van het recreatiegebied aan de Oosterplasweg.

Een reliëfrijk terrein met een aantrekkelijke ligging tussen de kinderboerderij en de recreatieplas. Er liggen diverse flinke boomstammen en keien om over te lopen, er staan 2 grote wilgenhutten en er loopt een tunnelbuis. Vanaf de heuvel met houten troon heb je een mooi overzicht over de natuurspeelplaats en de Oosterplas.

Ook kun je er heerlijk in het water spelen, er is een zandstrandje grenzend aan het speelwater. Er liggen stapstenen in het water en een boom om over te klimmen. Red je de overkant zonder nat te worden?

Er zijn natuurlijke afscheidingen gemaakt van wilgenvlechtheggen en waterloopjes, zodat je via de kant van de Oosterplas wat uitdaging hebt om op het terrein te komen. De ingang zit aan de kant van de kinderboerderij, het hele terrein is omgeven door een klein waterloopje.

 

Er is geen toilet op het terrein zelf maar op de ernaast gelegen kinderboerderij Oosterhoeve is dat wel, daar kun je ook wat eten/drinken (zie openingstijden Oosterhoeve  www.stichting-oosterhoeve.nl). Een leuk speelnatuurterrein om heen te gaan, zeker in combinatie met de kinderboerderij, de recreatieplas en de ernaast gelegen skatebaan.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden