NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

BASISSCHOOL DE BEEMD
Beemdstraat 5
5482 HA Schijndel
073-5430990

http://www.bs-debeemd.nl

Fotoalbum »

Als we ergens trots op zijn, dan is het zeker ook de speelleertuin. Met recht kunnen we het een speeloase noemen. Je zult hier overal de grillige kenmerken van robiniahout tegenkomen. Alle elementen van onze speelleertuin zijn hiermee gemaakt. De bekende tegels die vele speelplaatsen vullen zijn bij ons vervangen door splitgrind en op de plekken met klimmateriaal door valgrind. Natuurlijk zijn we nog niet klaar. De komende jaren zal er steeds meer ontstaan.

 

Wat meteen opvalt als je onze school ziet is de prachtige Icarusheuvel. Deze heuvel speelt een belangrijke rol in de speelleertuin. Hier is een deel van de vierseizoenentuin gerealiseerd inclusief een waterberging. Deze berging vangt een deel van het hemelwater op van de daken van het EBC. De uitkijktoren zal plaats bieden voor onderzoek en uitwerking van de speelleertuinlessen.

Het lummelparcours met boomhut nodigt vooral uit tot klimmen, klauteren en gewoon er zijn. Alles is ontstaan uit het brein van Anton Hellings een van de leerkrachten van onze school. Met inzet van vrijwilligers is dit tot stand gekomen. Tijdens pauzes zie je hier altijd kinderen.

Bijzondere elementen zijn de hekwerken die om het hele EBC geplaatst zijn. Ook deze zijn van robiniahout. Van een al wat langere tijd terug is ons 'lieghuukske'. Ruw gemetseld met zitbankjes en vlechtwerk aan de achterzijde met wilgentenen. Hier kan men lesgeven, maar ook gewoon zijn. Overal zie je greppels lopen, waar het regenwater richting de Icarusheuvel kan stromen, of naar poeltjes op het terrein. Hiernaast zie je zo'n poeltje dat  al snel bevolkt werd door kikkertjes en salamanders. En dan worden deze diertjes al snel geadopteerd.

 

Het onderhoud van de speelleertuin is in handen van de kinderen zelf. En dus zie je vaak na schooltijd geveegd en geharkt worden. « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden