NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Speelnatuur per provincie

LEIDERDORP, NATUURSPEELPLAATS DE DWARSTUIN
De Bloemerd
2353 BZ Leiderdorp

www.natuurspeeltuin.nl

Lekker buitenspelen zonder op het verkeer te letten, klimmen in bomen, hutten bouwen en kliederen met water en zand. In Leiderdorp kan dat in de natuurspeeltuin, de Dwarstuin in de Bloemerd. De Dwarstuin is erop gericht kinderen echt iets te laten beleven in een natuurlijke omgeving. Sinds april 2013 is de natuurspeeltuin ook goed toegankelijk voor kinderen met een handicap. Er is een verhard pad voor kinderen in een rolstoel waarmee ze langs interessante voel, ruik en luisterpalen komen .Ook zijn de zandbak en de waterplaats aangepast.
Kom gerust een keer kijken en ervaar het zelf! De Dwarstuin is gelegen in het sport en recreatiepark de Bloemerd, 2353 BZ, Leiderdorp en geopend vanaf 15 maart t/m de herfstvakantie, iedere dag van 10.00 uur tot 20.00 uur. In de winter alleen woensdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De natuurspeeltuin is een initiatief van een paar raadsleden van de gemeenteraad van Leiderdorp. Het gemeentebestuur heeft positief gereageerd op dit initiatief, maar voor de uitvoering is een Stichting opgericht. Het ontwerp is van één van de leden van de stichting. De basis van het ontwerp is door een hoveniersbedrijf aangelegd en is door de vrijwilligers verder afgemaakt, o.a. paden aanleggen en takkenrillen maken.
Het terrein waar de natuurspeeltuin nu ligt was oorspronkelijk ook al een speelterrein met een speeltoestel, een zandbak en veel groen. Het speeltoestel is weggehaald en er is een waterloopje en een wadi gegraven. Ook is er een waterpomp die voor het stromende water zorgt. Doordat er veel bomen en struiken staan is het terrein al heel groen. Fruitbomen en bloeiende struiken zijn hieraan toegevoegd. Er wordt op de zaterdagmiddag gewerkt en tijdens deze werkdagen kunnen kinderen een handje helpen en al lekker spelen en vies worden.
Op 6 november 2010 zijn op de Landelijke Natuurwerkdag wilgenhutten gebouwd voor en door kinderen.
Op 16 april 2011 is de natuurspeeltuin feestelijk geopend.
 « terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden