Springzaad
Amersfoort en omgeving
Springzaad
Amersfoort en omgeving

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Amersfoort en omgeving

NATUURSPEELPLAATS LANDGOED SCHOTHORST
Schothorsterlaan 2
3822 NA Amersfoort
033-4695200

Openbare speelplaats, vanaf twee kanten toegankelijk: vanaf het CNME en vanaf de Duivensteeg (kies voor het wiebelbruggetje over de sloot!)

Fotoalbum »

Veel verstopplekjes en waterpret

In 2009 is deze eerste grote natuurspeelplaats van Amersfoort geopend. Het is een een fraai, opvallend groen gebiedje van 0,3 ha, waar je lang niet in een oogopslag alles kunt overzien. Het is een weelde van wilgen die de afgelopen jaren flinke vormen hebben aangenomen. Bovendien staan er ook, uit een 'vroeger leven'  (zintuigentuin) nog wat oude struiken, (fruit)bomen en robuuste, verwilderde vaste planten.

 

De grootste drukte is ook hier, zoals zo vaak, bij de 'zandwaterspeeltuin' (zo noemen de kinderen hem) en de waterpomp te vinden. Op dit reliefrijke, zandige terrein bouwen de kinderen uitbundig dammetjes, kanalen, stuwmeertjes en proberen het water tot zelfs onder de heg aan de buitenrand van de natuurspeelplaats te leiden (spannend...). Anderen bouwen een flinke hut van stammen uit, wiebelen over een touwenbrug, kruipen door flinke buizen of zitten er gewoon even uit te rusten en/of te eten (net als hun ouders op de bankjes en boomstammen rondom). Een prettige mengeling van heel veel activiteiten en ontspannen rust.

 

De natuurspeelplaats werd ontworpen door het Bureau Haver Droeze, die de oudste kinderen van De Meander en de Aloysiusschool ook lieten meedromen en -fantaseren over hun toekomstige speelplek (maquettes en schaalmodellen bouwen, tekenen).« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden