Springzaad
Van het Noordzeekanaal tot Texel
Springzaad
Van het Noordzeekanaal tot Texel

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Noordzeekanaal tot Texel

BOEZELBOS
Kloosterhout 1-2
1695 JC Blokker (bij Hoorn)
tel. 0229-266344

www.mak-blokweer.nl

Fotoalbum »

Het Boezelbos

Naar een ontwerp van kinderen van een zestal scholen uit de omliggende wijken hebben de twee heren van het gelijknamige ecologische hoveniersbedrijf in samenwerking met NMA De Drecht en MAK Blokweer een prachtig stukje speelnatuur gerealiseerd. En de ontwerpers hebben samen met buurtbewoners geholpen!

Resultaat is een ruime, fraai naast een natuurpark gelegen natuurspeelplaats met veel reliëf (heuvels tot 5,5 m hoog!). De natuurspeelplaats heeft veel spannende plekken - o.a. touwen over water, beekloop met pomp, lange kruiptunnel - maar ook een wilgentunnel, een wilgenkathedraal, een speelzone voor kleine kinderen incl. picknicktafels, labyrint, wilgentipi's en balanceerparcours.

Een speciale plek wordt ingenomen door het kunstwerk van de Hoornse kunstenares Mai Movrin. Het is zo geplaatst dat het een natuurlijke positie inneemt binnen het geheel van de natuurspeelplaats en het natuurpark Blokweer.

Het Boezelbos werd 27 april 2011, onder grote belangstelling van o.a. de kinderen en ouders van de 6 scholen die aan de voorbereiding hadden meegewerkt,  geopend.

Het Boezelbos maakt deel uit van een 'eigentijds' Milieuactiviteitencentrum met kinderboerderij, natuurpark, en een uniek, deels ondergronds gebouw met theater van het landschap, cafe, tentoonstellingen e.d.

 

De in 2011 aangebrachte beplanting, met uitsluitend inheemse kruiden, bomen en struiken, begint zich nu goed te ontwikkelen.  Het Boezelbos wordt druk bezocht. Zo brengen de kleuters van de nabijgelegen vrije school iedere dinsdag- en donderdagmorgen een bezoek aan het bos, weer of geen weer. De gemeente Hoorn heeft in 2014 besloten dat de goed bezochte speelnatuur uitgebreid moest worden. De Twee Heren hebben voor de grote kinderen (10+) een survivaltraject toegevoegd van acaciastammen. Het ongeveer 25m lange parcours bestaat uit klimstammen, klimtouwen en een toren van 3m hoog. Het hele parcours is opgenomen in het bestaande bosplantsoen, sluit aan op de bestaande inrichting en sluit af met een spannend klimtouw over het water. Aan het entreegebied bij het natuureducatiecentrum is een snoepdoolhof toegevoegd, mooie robuuste klimstammen en een wilgendorp met tunnels en tipi’s.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden