Springzaad
Utrecht
Springzaad
Utrecht

Vriend of partner worden
de waarde van risico en uitdaging bij het buitenspelen

Speelnatuur Utrecht

Speelnatuur in Utrecht

Welkom op de regionale site van het Springzaad speelnatuurnetwerk 'Utrecht e.o.'*.

 

Vraagbaak, advies- en steunpunt voor iedereen die speelnatuur wil ontwikkelen en nog niet (helemaal) weet hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

Daarnaast ook een open netwerk voor iedereen die al langer actief is op het gebied van speelnatuur in onze regio. Als amateur (= liefhebber) of professional. Een netwerk waarin we samen kennis en praktijkervaring kunnen uitwisselen; of bijvoorbeeld excursies, studiedagen, cursussen en workshops, feesten e.d. kunnen organiseren. Met het uiteindelijke doel om samen nog veel meer spannende, avontuurlijke  speelnatuur te ontwikkelen. En dan het liefst van duurzame en hoge kwaliteit!

Uiteraard ook graag samen met andere regionale netwerken, de landelijke Springzaad-organisatie en anderen die actief zijn op het gebied van natuurlijk spelen.

 

Speelnatuur?

 

Aan wie denken we?

Iedereen die op de een of andere manier in de regio met speelnatuur te maken heeft, nodigen wij uit deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je hier aan.

 

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan naar speelnatuurprojecten in uw woonomgeving of in de rest van Nederland. Heel veel inspirende beelden zijn ook te zien op de landelijke Springzaad website. Op deze website ook veel interessante informatie over financien, uitdaging en veiligheid en andere onderwerpen waar je al snel mee te maken krijgt als je een natuurspeelplaats wilt gaan ontwikkelen. Zoek je argumenten en / of wil je je meer gaan verdiepen dan is het zeker interessant artikelen te downloaden of brochures en boeken te raadplegen. Een aantal daarvan is te koop in het Springzaadwinkeltje.

Ook landelijk worden excursies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Via de 8-10 keer per jaar verschijnende nieuwsbrief blijf je hiervan op de hoogte.

 

* Initiatieven en geïnteresseerden uit de regio rondom Utrecht zijn ook welkom!| |
Vriend of partner worden