Aan de slag: hoe wordt je droom werkelijkheid?

Je herkent vast het gevoel: je loopt langs een ongezellig, voorspelbaar speeltuintje of een betegeld schoolplein en denkt: dat kan anders! Waar begin je, hoe vind je medestanders, hoe ontwikkel je ideeën, hoe zet je een verandering in gang?

Stap voor stap

Pasklare oplossingen hebben we niet, want elke plek, elke groep betrokkenen, elk proces is anders. Wel zijn er ervaringen van anderen, goede voorbeelden en is er veel informatie waaruit je kunt putten.

Op deze website is een stappenplan, de Inspiratiemap Groene Schoolpleinen, een ideeënkoffertje met collages van vrolijke voorbeelden, achtergrondinformatie, publicaties, en nog veel meer te vinden. Handige pagina’s zijn ook: over

De regioconsulenten kennen vaak de lokale omstandigheden en kunnen advies geven. De speelnatuurkaart laat zien wat voor natuurspeelplekken er in je buurt zijn, waardevol om eens te gaan kijken. Let ook op onze activiteiten: informatie en ontmoeting met anderen levert inspiratie op en contacten op – je bent van harte welkom.

En dan?

Het vervolg is een kwestie van goede organisatie, het op elkaar afstemmen van talenten, specialismen, eigenaardigheden van medestanders en jezelf, overredingskracht, het bijeensprokkelen van financiële middelen, materialen… dat het mogelijk is laten veel geslaagde speelplekken zien!