Speelnatuur Leiden en de Bollenstreek

Welkom

… op de regionale site van het speelnatuurnetwerk Springzaad in de regio Leiden en de Bollenstreek!*

Een vraagbaak, advies- en steunpunt vooor iedereen die speelnatuur wil ontwikkelen en nog niet (helemaal) weet hoe je dit het best kunt aanpakken, maar ook een open netwerk voor iedereen – professionals en liefhebbers – die al langer actief is op het gebied van speelnatuur in deze regio. Een netwerk waarin we samen kennis en praktijkervaring kunnen uitwisselen; excursies, studiedagen, cursussen en workshops, feesten e.d. kunnen organiseren, om uiteindelijk – samen met andere regionale netwerken, de landelijke Springzaad-organisatie en anderen die actief zijn op het gebied van natuurlijk spelen – nog veel meer spannende, avontuurlijke, maar vooral ook kwalitatief hoogstaande speelnatuur te ontwikkelen.

Speelnatuur?

Lekker buiten geeft  leuke ideeen voor peuters en kleuters in Leiden. Buiten gewoon laat zien dat buiten niet saai is.

Aan wie denken we?

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan in de folder Ontspannen in het groen, Lekker naar buiten in Leiden , op de lekkerwegrondleiden of in de rest van Nederland en Vlaanderen.

Aanbevolen: In het archief vindt u alle documenten (PowerPointpresentaties, nieuwbrieven etc.) die gedurende het Fonds 1818 Groene Schoolpleinenprogramma zijn gepresenteerd en gepubliceerd.

*Tot Leiden en de Bollenstreek horen behalve de gemeente Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Teijlingen, ook Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude.