Welkom bij Regio speelnatuur West Brabant

Het netwerk speelnatuur West Brabant is een open netwerk voor iedereen die iets wilt of actief is met speelnatuur in deze regio. Ook is het een vraagbaak en adviespunt voor iedereen die speelnatuur wil ontwikkelen en vragen heeft over hoe je dit het beste kunt aanpakken. De regio omvat 18 gemeenten, waarbij de grens ligt bij provincie Zeeland, buurland België en tot aan gemeente Tilburg.

Het netwerk is bedoeld om samen kennis en praktijkervaring over speelnatuur te kunnen uitwisselen. Dit doen we door middel van excursies, studiedagen, cursussen en workshops.

Sluit je bij ons aan en help ook mee om nog meer mooie, spannende, goede en avontuurlijke natuurspeelplekken in de regio in kaart te brengen en natuurlijk ook te ontwikkelen.

Aan wie denken we?

Springzaad richt zich op mensen die zich ook willen inzetten voor meer ruimte voor natuur, spelen en kinderen. Denk aan deze mensen

Doe je mee?

Iedereen die op de een of andere manier in deze regio met speelnatuur te maken heeft, nodig ik uit om deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je aan via het contactformulier hiernaast.

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan hier naar speelnatuurprojecten in heel Nederland. Heel veel inspirerende beelden zijn ook te zien op de landelijke Springzaad website. Op deze website ook veel interessante informatie over financien, uitdaging en veiligheid en andere onderwerpen waar je snel mee te maken krijgt als je een natuurspeelplaats wilt gaan ontwikkelen. Zoe je argumenten en/of wil je je meer gaan verdiepen dan is het interessant artikelen te downloaden of brochures en boeken te raadplegen. Een aantal daarvan is te koop in het Springzaadwinkeltje.

Hulp nodig?

Heb je plannen om het schoolplein te vergroenen of wil je de speelplaats van de kinderopvang natuurlijker en avontuurlijker maken? Of misschien een saai stukje plantsoen omvormen zodat kinderen er fijn in de natuur kunnen spelen of een speelbos inrichten? Op deze website vind je al heel veel tips hoe je dat het beste aan kunt pakken. Als je scrolt bij Aan de slag bijvoorbeeld. Op de regionale en landelijke speelnatuurkaart vind je natuurspeelplekken waar je eens kunt gaan kijken en ideeën op kunt komen. Bij Wie kan je helpen? vind je bedrijven die enthousiast zijn voor speelnatuur en ervaring hebben met ontwerp/aanleg/beheer en of gebruik.

Als regionaal consulent ben ik, Petra Wevers, sinds oktober 2013 begonnen. Ben je bekend met een mooie speelnatuurlocatie in deze regio; geef het door! Alle hulp is van harte welkom! Lees meer over regionaal consulent Petra.