Welkom bij Speelnatuurnetwerk Utrecht

In Utrecht hebben we een regionaal Netwerk Speelnatuur Utrecht. Iedereen met interesse in speelnatuur in de stad of de regio Utrecht kan zich aanmelden en het is gratis. We versturen aan de mensen in het Netwerk berichten per mail die heel gericht gaan over speelnatuur of over spelen. Ons doel is: meer aandacht voor speelnatuur in de stad en regio, meer verbinding en samenwerking tussen mensen met interesse voor speelnatuur.

Ook organiseren we eigen evenementen: bijvoorbeeld ‘Speuren naar Speelnatuur’ in 2017, een buitenspeelmiddag voor kinderen en hun ouders. Dit was een speurtocht in de wijken Hoograven en Lunetten, met activiteiten op 7 groene speelplekken. Er kwamen 500 bezoekers die middag. In 2019 heeft het Netwerk Speelnatuur Utrecht een training voor professionals georganiseerd, met Shelly Newstead, over PARS Playwork. Dat is een werkwijze voor het werken met kinderen in hun eigen vrije spel.

We staan open voor vragen, ideeën en samenwerking.

Iedereen die op de een of andere manier in de regio met speelnatuur te maken heeft, nodigen wij uit deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je aan via het contactformulier hiernaast!

Ook landelijk worden excursies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Via de 5 a 6 keer per jaar verschijnende nieuwsbrief blijf je hiervan op de hoogte.

Initiatieven en geïnteresseerden uit de regio rondom Utrecht zijn ook welkom!


Foto’s: Sarah Los en Niels Spinhoven