Fonds1818 aanjager van groene schoolpleinen

Het project Groene Schoolpleinen van Fonds1818 heeft in de periode van 2008-2015 veel schoolpleinen in Zuid Holland omgeturnd tot mooie groene schoolpleinen.

Heel veel ervaring is dan ook opgedaan tijdens deze Groene Schoolpleinen campagne van Fonds 1818 (dit fonds is werkzaam in de regio’s Den Haag, Delft, Zoetermeer en Leiden). In de campagneperiode zijn er verschillende inspiratie- en kennisdagen georganiseerd. En er zijn workshops ‘Beheer en gebruik’ aangeboden aan alle scholen die met hulp van (mede)financiering vanuit dit fonds een groen schoolplein hebben aangelegd. Deze workshops waren maatwerk per school. Als jullie school al een groen schoolplein heeft en jullie belangstelling hebben voor deze workshopserie (4 bijeenkomsten), dan kunt u met ons contact opnemen groeneschoolpleinen@springzaad.nl.

Aanbevolen: In het archief vindt u alle documenten (PowerPointpresentaties, nieuwbrieven etc.) die gedurende het Fonds 1818 Groene Schoolpleinenprogramma zijn gepresenteerd en gepubliceerd.

De groeneschoolpleinen-website was een initiatief van Fonds 1818. Via de website maakte het fonds het scholen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden en de Duin- en Bollenstreek mogelijk een donatie aan te vragen voor de aanleg van een groen schoolplein. Het programma liep van 2008 tot 1 januari 2016. Veel ervaringen zijn hier opgedaan met de tops en flops van groene schoolpleinen, ervaringen waar de actuele projecten van kunnen leren.