Cool Nature Park De Bleijke - natuurspeelplaatsen/groene speeltuinen

Hengelo

Contactgegevens

  • Bleekstraat / Steintjesweide
  • 7255 XZ Hengelo
  • Gelderland
  • Regio: West Achterhoek

Contactpersoon

  • ,

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
COOL NATURE PARK DE BLEIJKE is gelegen in de driehoek Bleekstraat, Steintjesweide en Dijenborghsestraat in Hengelo Gld. Het park is 2,3 ha groot en bestaat uit 2 delen, een Cool Nature deel en een historisch deel.
Het Cool Nature deel was een oude ijsbaan, deze is totaal omgebouwd tot een natuurlijke speelplek. Natuurlijk is veel van het water behouden gebleven. Er is een eilandje ontstaan waar je op meerdere spannende manieren naar toe kan komen. Hierop is een uitkijktorentje en kan je hutten bouwen. Ook elders zijn er nog spannende manieren om over het water van de ene naar de andere kant te komen. Verder zijn er nog diverse klim- en klautermogelijkheden, een waterpomp met waterbaan en speelzand, een glijbaan voor de kleintjes, wilgentenen hutten, fruitbomen, picknickweide, openbare kruidentuin met in het seizoen er om heen biologische courgettes en pompoenen, gewoon te veel om op te noemen. Wat natuurlijk niet ontbreekt zijn heerlijk grote banken om aan te zitten en lekker te picknicken.
Het historisch deel is de oude bleek met het bleekhuisje dat dateert uit 1750. In dit deel is een kring met stoelen neergezet om gymoefeningen op en aan te doen. Jong en oud kan hier gebruik van maken zoals bleek tijdens een demonstratie en er kan er zelfs Tai Chi en Yoga gedaan worden.
Het park is niet statisch, elk jaar wordt er weer wat aan toegevoegd of veranderd. Zo wordt er in maart 2015 weer een fantastische BBQ aan toegevoegd zodat je er ook familiedagen, kinderpartijtjes enz. kan houden.
Secretariaat: Beekstraat 4a, 7255 KS Hengelo, Gelderland

Informatie voor bezoekers

  • Toilet:
  • Leeftijdsgroep:

Achtergrondinformatie