Natuurspeelplaats De Gouden Wereld - natuurspeelplaatsen/groene speeltuinen

Maastricht

Contactgegevens

  • Goudenweg
  • Maastricht
  • Limburg
  • Regio: Zuid Limburg

Contactpersoon

  • ,

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
Natuurspeelplats de Gouden Wereld
In samenwerking met de Elckerlycschool (Jenaplanonderwijs), CNME Maastricht, Kinderactiviteiten Belfort-Daalhof-Hazendans, Scouting Pottenberg en Kinderboerderij Daalhoeve, werd deze natuurspeelplaats 2008 in Daalhof gerealiseerd.
Het sfeervolle, informele speelterrein ligt naast de Elckerlycschool en wordt omsloten door de Hazendanslaan en de Goudenweg. Op korte loopafstand bevindt zich ook de kinderboerderij.
Het terrein is geaccidenteerd, er zijn enkele flinke speelkuilen met boomstammen als overbrugging, struiken en klimbomen langs de randen van het terrein, enkele oude fruitbomen op het terrein, mergelbloken en ander los materiaal om mee te spelen, een composthoek, wilgentipi's e.d. Spannend-avontuurlijke speelruimte waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten. Ook het element water ontbreekt niet: er is een (leiding)waterkraan aangelegd boven de diepste kuil.
Met de kinderen en hun ouders is de volgende afspraak gemaakt: ALS DE MAASTRICHTSE VLAG IS GEHESEN IS DE TUIN GEOPEND.
Gestreefd wordt om de tuin in de vakantieperiode bij gunstige weersomstandigheden van maandag tot en met zaterdag open te houden van 11.00 tot 16.00. Buiten de vakantieperiode zullen de openingstijden wijzigen naar de woensdagmiddag en de zaterdag.
Gelegen tussen de Hazendanslaan en Goudenweg
Postadres: Stichting Platform Belfort-Daalhof, Kremersdreef 122
6216 SZ Maastricht

Informatie voor bezoekers

  • Toilet:
  • Leeftijdsgroep:

Achtergrondinformatie