Natuurspeelplaats Heer - groene schoolpleinen

Maastricht

Contactgegevens

  • Ridder van Heerstraat 10
  • 6227RS Maastricht
  • Limburg
  • Regio: Zuid Limburg

Contactpersoon

  • Marije Koelewijn,

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
Stapstammen
Het zintuigenpad
De speelweide

Elementen van de buitenruimte
Op Natuurspeelplaats Heer is de volgende speelnatuur te vinden: een zintuigenpad, struikhutten, een wilgentunnel met wilgenhutjes, een speelweide, een speelheuvel met glijbaan en tunnel, kleine tuintjes met staptegels, een zandbak, stapstammen en een insektenhotel. Daarnaast is er ook een plein met knikkerputjes en een balplein met baskets aanwezig. Op de speelweide staat een huisje met glijbaan en een klimrek.

Is het plein ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt?
De speelplaats is op schooldagen na schooltijd ook toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar uit de buurt. Als het hek geopend is, is de natuurspeelplaats open. Het hek sluit als de laatste leerkracht naar huis gaat, dat is rond 17 uur.

Deze plek is bijzonder, want: De natuurspeelplaats heeft een hele groene uitstraling en kinderen spelen er heerlijk buiten. Er is voor ieder kind een speelplek. Ook bijzonder is dat de speelplaats met veel inspanning van vrijwilligers gerealiseerd is.

Is het plein voor spelen en/of leren?
De speelplaats wordt vooral gebruikt om te spelen en spelenderwijs te leren. Er is ook een afgesloten gedeelte met moestuintjes waar de kinderen tijdens schooltijden in werken. Soms wordt de speelplaats gebruikt om onderwijs te geven waaronder bewegingsonderwijs.

Informatie voor bezoekers

  • Toegang voor minder-validen? ja

Achtergrondinformatie