Natuurspeelplaats Waterwingebied - natuurspeelplaatsen/groene speeltuinen

Amersfoort

Contactgegevens

  • Spreeuwenstraat 300
  • 3815SX Amersfoort
  • Utrecht
  • Regio: Amersfoort en omgeving

Contactpersoon

  • ,

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
Natuurspeelplek Liendert
Deze openbare speelplek is in 2013 aangelegd door de gemeente Amersfoort. Het is een zeer geslaagd voorbeeld van een natuurspeelplek geintegreerd in een park: het nodigt uit tot rennen, klimmen, verstoppen, springen, slingeren, slepen met stokken en spelen met water en modder.
Er zijn twee waterpompen, geulen waar het water door kan lopen met bruggetjes er overheen, heuvels waarvan eentje met twee rioolbuizen er doorheen. Verder zijn er twee klimtorens (eentje voor grote kinderen, eentje voor de kleintjes), een huttenbouwplek, een doolhof van gevlochten takken, een touwslingerplek, een matschommel en nog wat losse houten speelaanleidingen/ boomstammetjes om op te klimmen.
Op een schaduwrijke plek is een picknickbank te vinden.
Alhoewel de speelplek op loopafstand is voor kinderen uit de wijk zelf, vormt het ook een uitnodigende plek voor mensen uit andere wijken omdat kinderen zich er lange tijd kunnen vermaken.

Het enige aandachtspunt is de jonge aanplant: er zijn jonge (fruit-)struikjes aangeplant, maar deze zijn niet (tijdelijk) afgeschermd voor de enthousiaste gebruikers van de speelplek. Hierdoor zijn de meeste planten al verwoest voordat ze goed en wel geworteld zijn...
Gelegen in het Waterwingebied in Liendert, langs de Lageweg, achter de hoge flats aan de Spreeuwenstraat. Het is een openbare speelplek, altijd toegankelijk.

Informatie voor bezoekers

  • Toilet:
  • Leeftijdsgroep:

Achtergrondinformatie