Speeltuin De Zandweerd - natuurspeelplaatsen/groene speeltuinen

Deventer

Contactgegevens

 • E. van Reijdtstraat 10
 • 7412 EA Deventer
 • Overijssel
 • Regio: Stedendriehoek

Contactpersoon

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
In 2012 werd door het bestuur van de speeltuinvereniging het plan opgevat om de speeltuin te gaan vergroenen. Het wilde graag dat het speelterrein een parkachtig karakter zou krijgen en de beplanting ook voor dieren aantrekkelijk zou zijn. Verder wilde het bestuur graag dat er een waterspeelplaats gerealiseerd zou worden. Er werd een Werkgroep Vergroening in het leven geroepen die tijdens een burendag een workshop `Ontwerp je eigen Speeltuin´ organiseerde voor de kinderen. Hun wensen werden meegenomen bij de uitwerking van het plan. En zo ontstonden de natuurlijke waterspeelplaats en de boomhut en kwamen er 20 bomen en heel veel struiken bij.Speeltuin De Zandweerd vergroent
In 2012 is de vereniging gestart met het vergroenen van de speeltuin de Zandweerd. Meer hierover lees je op deze blog.

Wil je precies weten hoever de speeltuin nu is? Neem dan contact met ons op.
Stoere boomhut in de speeltuin
In buurtspeeltuin de Zandweerd in Deventer verrijst een hele stoere robuuste boomhut. De boomhut is een prachtige aanwinst in de speeltuin, die al een aantal jaren bezig is te vergroenen.
Deze boomhut is gebouwd door de mannen van de Tuinen Van Geerdink, die ook al tekenden voor tal van andere gave natuurspeelplekken. Nog heel even wachten en dan kan er ook gespeeld worden op deze plek! Buurtbewoonster en Springzaadlid Wencke Habermann is ook betrokken bij de speeltuin, mooie aanwinst binnen het groene speelnetwerk van Deventer!

Deze stoere boomhut is in juni 2015 goedgekeurd.
(foto's gemaakt enkele weken voor de keuring, begin juni 2015)
De waterspeelplaats is gerealiseerd met subsidie van de gemeente Deventer. Het grootste deel van het groen is gesponsord door de gemeente, Stichting Groen en Mens en de Tuinen van Geerdink.Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur (in de zomer).

Wie doet onderhoud en beheer op deze plek?
vrijwilligers en Stichting Natuur Anders

Deze plek is bijzonder, want: Waar ben je het meest trots op, het meest enthousiast over? Waarom? Je kunt hier een onderdeel van de inrichting noemen, maar ook een effect dat de plek heeft op kinderen, een mooie uitspraak van kinderen / ouders, of een mooi gevolg van het proces dat je organisatie/groep heeft doorgemaakt bij de totstandkoming van de speelnatuur.

Informatie voor bezoekers

 • Openingstijden: 9:00 uur tot zonsondergang en in de zomer tot 21:00 uur
 • Entreekosten: geen
 • Parkeerplaats: In de straten rondom de speeltuin kan geparkeerd worden
 • Horeca: nee
 • Toegang voor minder-validen? ja
 • Is de speellocatie omheind? De speeltuin is met hekken omheind met toegangen aan de E. van Reijdtstraat en de D.G. van der Keesselstraat

Achtergrondinformatie

 • Oppervlakte: ongeveer 8000 m2
 • Groen: Vanaf 2012
 • Ontworpen / aangelegd door: Werkgroep Groen van de speeltuin De waterspeelplaats en de boomhut zijn aangelegd door Hans Nijmeijer van de Tuinen van Geerdink en van zijn eigen bedrijf Boomkunst. Het plantwerk is gerealiseerd door Stichting Groen en Mens samen met kinderen en ouders en tevens door Het Groenbedrijf tijdens een Boomplantdag.