Vrijeschool Widar - groene schoolpleinen

Delft

Contactgegevens

  • De Meesterstraat 2
  • 2613 XB Delft
  • Zuid-Holland
  • Regio: geen regio beschikbaar
  • 0152130330

Contactpersoon

Over deze speelnatuur locatie

Wat kunnen kinderen hier doen? Hoe ziet het eruit?
Ontwikkeling van 2006-2013
Website Vrijeschool Widar
NLDoet maart 2011
Het plein is een speel- en ervaringsplaats dat steeds meer een integraal onderdeel van het onderwijs uitmaakt. In de tuin worden de seizoenen van dichtbij beleefd.

Elementen van de buitenruimte
Het groene speelplein van Vrijeschool Widar bestaat uit verschillende delen: De wildernis Een ongelijk terrein met spannende borders en paden, een speelheuvel, grote glijbaan, vlinderheuvel en waterpartij met waterpomp. Een kleuterdeel Afwisselend gebiedje met o.a. een blote voetenpaadje, tunnel, moestuinbakken, boompjes, klim en houten speelhuis. Kindcentrum Hansje Stoffel Hansje Stoffel ligt aan de voorzijde van de school. In de tuin een grasveldje, een heuvel, leuke hoekjes en ruimte voor konijnen. In aanleg en onderhoud zijn de verschillende gebieden Rondom Widar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Is het plein ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt?
Na schooltijd staat het hek open tot 18:15 uur. Dan kunnen buurtkinderen in de tuin komen spelen, mits zij zich aan de regels houden. Om uiterlijk 18:30 uur wordt het hek afgesloten.

Wie doet onderhoud en beheer op deze plek?
Stuurgroep Buitenruimte van de vrijeschool Widar

Deze plek is bijzonder, want: Het groene speelplein van Vrijeschool Widar is het eerste groene schoolplein in Delft en heeft vele anderen inspiratie gegeven.

Hoeveel en welke kinderen spelen er?
alle circa 250 kinderen van de school en 100 kinderen van het KDV/BSO

Is het plein voor spelen en/of leren?
Spelen èn leren. Voor en na schooltijd en in de pauzes wordt er gespeeld. We zijn daarnaast in ontwikkeling om de tuin integraal onderdeel te laten zijn van ons onderwijs: rekenen, natuurbeleving, creatieve vakken (tekenen, schilderen), toneel, plantkunde, dierkunde, ... Per leerjaar zijn alle mogelijkheden benoemd. Afhankelijk van de affiniteit van de leerkracht wordt dit meer of minder ingezet gedurende het jaar.

Informatie voor bezoekers

  • Toegang voor minder-validen? ja

Achtergrondinformatie

  • Oppervlakte: 2280 m2
  • Geopend op Officieel openingsfeest op 22 juni 2011
  • Ontworpen / aangelegd door: Marleen van Tilburg Heel veel werk is verricht door de ouders, leerkrachten en kinderen van de school, waar nodig onder begeleiding van professionals.