Inspirator Johan Geerdink overleden

Tot ons grote verdriet ontvingen we deze week het bericht van het overlijden van Johan Geerdink. Ineens is Johan er niet meer, het klinkt onwerkelijk, hij was er bij vanaf het begin van Springzaad, een enthousiaste bouwer, aanlegger en  plannenmaker. Johan was een inspiratiebron voor velen en een deler van zijn ervaring en kennis met collega’s. Wat voor drukte of heisa er ook was, hij bleef de rust zelve, relativerend en humorvol. 

Johan was zo betrokken, zo toegankelijk, zo vriendelijk… een prachtkerel. Het is heel jammer dat we niet meer samen met hem op kunnen trekken. Hij was enorm gedreven en ondanks zijn melding dat hij het rustig aan ging doen, bleef hij toch plannen maken. Gelukkig laat hij met de Tuinen van Geerdink een mooi bedrijf achter.

Johan ging in 2015 mee op de studiereis die we vanuit Springzaad maakten naar Zuid Duitsland om daar de projecten van Reinhard Witt te zien. Veel van de collagefoto’s zijn gemaakt tijdens deze reis.  Tijdens deze reis werd jarige Johan gehuldigd met een bloemenkrans. Afgelopen najaar was er voor de netwerken van Wilde Weelde en Springzaad nog een grote excursie georganiseerd langs zijn projecten, die eindigde op zijn eigen terrein. Hij was toen al ziek en het was een prachtdag om samen met hem zijn manier van werken te zien, ervaringen te delen en erover te spreken met elkaar. Twee weken geleden gaven velen nog gehoor aan de oproep “stuur nog een kaartje, dan bereikt jouw verhaal Johan nog”. Johan was erg blij met deze kaartjes.. 

Nu laten we bij het afscheid nemen van Johan onze verhalen en herinneringen achter voor zijn dierbare achterblijvers. Die moeten het voortaan doen met de verhalen en herinneringen aan een pracht mens.  

Johan heeft tijdens zijn leven gezaaid en geplant. Zijn levenswerk is het waard om te koesteren en voort zetten,  zowel in familie-, werk-  als  vrienden- en collega kring. Steun en vind elkaar en ga door….

Namens Stichting Springzaad wensen we vooral Maria, kinderen en kleinkinderen en alle medewerkers van de Tuinen van Geerdink alle sterkte toe.

Johan Geerdink