Hulp nodig in Regio Amsterdam?

Heb je plannen om het schoolplein te vergroenen of wil je de speelplaats van de kinderopvang natuurlijker en avontuurlijker maken? Of misschien een saai stukje plantsoen omvormen zodat kinderen er fijn in de natuur kunnen spelen of een speelbos inrichten? Op deze website vind je al heel veel tips hoe je dat het beste aan kunt pakken. Als je scrolt bij Aan de Slag bijvoorbeeld. Op de regionale en landelijke speelnatuurkaart vind je natuurspeelplekken waar je eens kunt gaan kijken en op ideeën kunt komen. Bij Wie kan helpen? vind je bedrijven die enthousiast zijn voor speelnatuur en ervaring hebben met ontwerp/aanleg/beheer en of gebruik.

Regioconsulent Springzaad Amsterdam e.o.

De regioconsulenten Springzaad-Amsterdam zijn Martin Hup en Jitske Hallema.  Onze basisplek is  op natuurspeeltuin Het Woeste Westen. Daar zijn ook inkijkexemplaren aanwezig van een aantal boeken over speelnatuur.  Graag eerst een afspraak maken via het contactformulier hiernaast. Of kom de eerste woensdag naar ons Springzaad Café elke eerste woensdag van de maand van 20.00-21.00 in het Woeste Westen.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Voor een informatief adviesgesprek. Wat is allemaal mogelijk? Hoe pak je het aan?
  • Onze inspiratiecollages kunnen voor een bepaalde periode worden geleend, zodat initiatiefnemers ook anderen enthousiast kunnen maken.
  • We organiseren ook graag een excursie voor bijvoorbeeld teamleden (school, kinderopvang, al dan niet samen met kinderen) of bijvoorbeeld ambtenaren van gemeenten die speelnatuur willen realiseren naar samen uitgezochte, vergelijkbare projecten.
  • We kunnen ook een presentatie verzorgen op een ouderavond / informatiebijeenkomst voor buurtgenoten etc.  en meedenken over de opzet van zo’n bijeenkomst.
  • Organiseren van een praktische workshop op het betreffende terrein.
  • Organiseren van een cursus voor bijvoorbeeld een scholen- en/of kinderopvangkoepel.

Kosten

Aan een eerste adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. Inspiratiecollages lenen we ook gratis uit (we vragen wel een borgsom). Voor het overige aanbod vragen we een redelijke vergoeding (prijs in overleg).