Martin van Rooijen, pedagoog en onderzoeker, zet zich als regioconsulent Speelnatuur in voor meer en betere mogelijkheden voor het natuurlijk en avontuurlijk spelen in Utrecht en omstreken. Graag komt hij in contact met anderen die zich ook willen bezighouden met het opzetten, stimuleren en ondersteunen van speelnatuur in de straat, de buurt, de wijk.

Consulent

Ik ben pedagoog en onderzoeker en houd mij intensief bezig met het onderwerp ‘risicovol spelen’. Mijn Master Pedagogiek heb ik in 2013 cum laude afgerond met een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen en dilemma’s van ouders over het risicovol spelen van hun ouders.

Geboren en opgegroeid in De Meern (nu gemeente Utrecht) ken ik stad en regio goed. De laatste jaren heb ik gewerkt bij de welzijnsorganisatie Portes waarbij ik de twee bouwspeeltuinen heb mogen opzetten. Bouwspeeltuin De Albatros in Vleuterweide met speelwater, vuurplek, huttenbouwveld en moestuin. Bouwspeeltuin De Balije in Veldhuizen met zandwaterspel, huttenbouwen en workshops slootjespringen.

Sinds kort werk ik als onderzoeker bij de Stichting Harten voor Sport, waarbij ik tevens als beweegmakelaar ervoor zorg dat de jeugd meer kan sporten en bewegen. Een beweegvriendelijke omgeving, waarbij kinderen op straat en in de buurt actief kunnen zijn is een van de speerpunten.