Petra Wevers

Heerlijk buiten!

Heerlijk buiten!

Ik, Petra Wevers, vertegenwoordig Springzaad in West Brabant sinds oktober 2013. Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen in de jeugdhulpverlening en kinderopvang. Gedurende mijn loopbaan heb ik vele buitenruimtes bij kinderopvang en basisscholen natuurlijk ingericht. Ook activiteiten zoals creatief met natuurlijke materialen, sporten- en bewegen in de natuur (Natuursprong) en natuurbeleving onder begeleiding van een gids heb ik vaak georganiseerd. Participatietrajecten in de openbare ruimte met de combinatie speelnatuur en moestuinieren zijn mijn specialiteit. Samenwerking met onderwijs, kinderopvang en buurtbewoners bij een openbare buurtspeelplaats draagt bij aan leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt en natuur- en milieueducatie voor de kinderen in de buurt.

Om dit te kunnen realiseren heb ik binnen West-Brabant een groot “groen” netwerk opgebouwd met groenbeheerders, natuurgidsen, kinderboerderijen en NME-bezoekerscentra.

Ik daag hen uit om bij te dragen aan meer speelnatuur in de regio West Brabant.

Het klinkt zo eenvoudig; kinderen lekker in de natuur te laten spelen. En in wezen is het ook niet zo moeilijk. Maar toch blijken kinderen in Nederland steeds minder met natuur in aanraking te komen. En dat terwijl spelen in de natuur op zo veel verschillende manieren bijdraagt aan de ontwikkeling, dat je je haast niet kunt voorstellen dat een kind opgroeit zonder natuur.

Binnen de jeugdhulpverlening heb ik ervaren wat buitenspelen en de natuur met de kinderen en jezelf doet. Maar ook kinderen in de kinderopvang komen te weinig buiten. Hier heb ik intensief op ingezet in het jaar van de Biodiversiteit: De parels van Brabant.

Wil je meedoen?

Iedereen die op de een of andere manier in de regio met speelnatuur te maken heeft, nodigen wij uit deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je aan via het contactformulier hiernaast!