#76 Uit het bestuur

De werkzaamheden naast Springzaad kunnen voor de hoveniers en kwekers onder ons meestal wel doorgaan, bij veel van het buitenwerk is het immers redelijk makkelijk om afstand te houden. Er worden mooie plannen gemaakt voor speelplekken en ook al volop aangelegd. Momenteel onder andere in Sloten, Woerden in Emmen en op veel meer plaatsen in het land. Het ontwerpen van tuinen, erven en ander groen en het geven van advies gebeurt deels binnen, afspraken op locatie vragen soms om extra creativiteit. Als je een ‘éénpitter’ bent, werk je misschien altijd al vanuit huis, bij bureaus met meerdere medewerkers is dat thuiswerken nu ook vaak het geval.

Dan de mensen onder ons die in het onderwijs werkzaam zijn of in de kinderopvang …  voor hen is het nu allemaal echt anders! Net als voor de kinderen! Thuis scholen …   Na school niet samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes of buurkinderen. Kinderopvang is alleen voor kinderen waarvan de ouders in vitale beroepen werkzaam zijn. Een meisje dat begin maart met een vriendinnetje mee naar huis mocht omdat haar beide ouders niet vanuit huis hun werk kunnen uitoefenen, zei na een tijdje: ‘oh, dit is dus thuis werken’. Zegt haar vriendinnetje ‘Ja, wat dacht jij dan, dat mijn moeder de hele tijd aan het gamen was achter de computer?’  😉  Tja,… niet vanzelfsprekend allemaal …  en niet voor iedereen 

En wat als je jarig bent in het voorjaar, dat is best saai zonder bezoek, hopelijk krijg je veel kaartjes of word je op een andere manier in het zonnetje gezet en verwend met een taart of leuk cadeautje.

Misschien een uitgesteld partijtje in de (na)zomer?  

Best lastig, even wennen en intensief is het zeker, niet alleen voor kinderen en ouders, zeker ook voor de meesters en juffen. Van hen wordt gevraagd snel te schakelen en het digitale werken onder de knie zien te krijgen, iets wat in deze situatie echt een vlucht neemt!  Contact houden op afstand en zorgen voor onderlinge uitwisseling met klasgenoten, informatie en nieuws delen, dagritme bieden en proberen de kinderen iets van lesstof bij te brengen. Gelukkig hebben ze met Pasen een paar dagen vrij gehad hopelijk, met wat tijd en ruimte om even te genieten en rustig aan te doen. 

Gezamenlijke (Springzaad) activiteiten welke gepland waren voor dit voorjaar, gaan niet door of zijn uitgesteld. Kijk daarvoor bij nieuws en links.

Wat natuurlijk bijna altijd wel kan, is in je ééntje of met partner en/of kinderen er op uit te trekken. Je hoeft niet ver weg om al veel te kunnen zien en beleven, in je omgeving, in de tuin of het park. 

Ga als het even kan lekker naar buiten, haal een frisse neus, verwonder je over de kleinste dingen heel dichtbij of maak een flinke wandeling als je er de tijd en de mogelijkheid voor hebt. 

In deze nieuwsbrief vind je tips en informatie welke je inspireren om je ogen en oren goed de kost te geven of om zelf actief of creatief aan de slag te gaan. Het is heerlijk om buiten te zijn, het lijkt wel of het frisser is, helderder en stiller, behalve dan de vogels die laten luid van zich horen. Op zonnige dagen zie je volop vlinders, hommels en andere zwevers. Een drukte van belang!

Geniet ervan als het even kan!

Marjan Nijland