Oase Netwerkdag 2023

, ,

Zaterdag 7 oktober in Gouda

Het onderwerp ‘Groeikracht’ staat centraal tijdens de tweede Oase Netwerkdag, ditmaal in het fraaie Gouda. ‘s Ochtends kun je mee met een fietstocht. Gouda is dit jaar door Jantje Beton uitgeroepen tot speelvriendelijkste gemeente. We bekijken natuurspeelplek Steinse Groen, waar natuur en kinderspel elkaar ontmoeten en elkaar soms zelfs in de weg zitten. Onderweg zien we ecologisch beheerde bermen. Ook bezoeken we Heemtuin Goudse Hout, die een mooi beeld geeft van het Zuid-Hollandse veenweidegebied. Op diverse plekken wordt een toelichting gegeven. 

(zie ook uitnodiging onder aan deze tekst)

Voor wie: 

Iedereen die zich verbonden voelt met een natuurrijke leefomgeving. Er is voldoende gelegenheid om bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten met het Oase Netwerk te leggen.

Van harte welkom!

Middagprogramma

– André van Kleinwee, stadsecoloog en BovensteBeste Bermbeheerder van 2020, vertelt over het ecologisch beheer in Gouda.  

– Chantalla Pleiter is kunstenaar en zet nieuwe media in om andere doelgroepen in contact te brengen met biodiversiteit. Ook is haar project ‘Biodiversity in Augmented Reality’ te ervaren. (zie Oase zomer ‘23). 

– Janneke van der Loop is specialist invasieve exoten bij Stichting Bargerveen. Zij vertelt over de mogelijkheden om, dankzij de concurrentie en groeikracht van inheemse planten, invasieve exoten te bestrijden. Wat kunnen we leren van inheemse planten? 

Uitreiking Rob Leopold & Hein Koningenprijs

Tot slot wordt deze prijs voor de tweede maal uitgereikt. Het is een aanmoedigingsprijs voor degenen die zich inzetten voor het versterken van de natuurrijke leefomgeving. Na de feestelijke uitreiking wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje.

Wat is er te doen?                               

•          Fietstocht, voor de liefhebbers, langs onder meer speelnatuur en heempark Goudse Hout

•          Lunch

•          Interessante lezingen

•          Zelf ontdekken van ‘Biodiversity in Augmented Reality’

•          Uitreiking Rob Leopold & Hein Koningenprijs

En natuurlijk boeiende informatie en nieuwe contacten opdoen!

In het kort:

Fietstocht van 10-12 uur, voor de liefhebbers, dus niet verplicht. Start Station Gouda, eigen fiets mee of ov-fiets huren. Vermeld bij je opgave of je wel/niet meefietst.

Vanaf 12.00 inloop middagprogramma en lunch

13.00 start lezingenprogramma.

Omstreeks 16.30 afsluiting.

Kosten: €25,- incl. lunch.

Locatie middagprogramma: MFA Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda 

Opgave: vóór 25 september (i.v.m. catering) via: info@oasenetwerk.nl. Vermeld daarbij Oase Netwerkdag 2023, je naam, organisatie en of je wel/niet meefietst. Je bent pas verzekerd van je plek na overmaking van €25,- op rekening: NL83TRIO 0320 1681 90 t.n.v. Fed. Ver. Oase Netwerk. Vermeld bij je betaling Oase Netwerkdag 2023 en je voor- en achternaam.