NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

11 juli 2017
Vakantietip: bezoek een natuurspeelplek!

Als je deze zomer op vakantie in Nederland bent, bezoek dan eens een natuurspeelplek. Op de website, bij Speelnatuurkaart, zijn ze te vinden. Veel plezier!

Laat ook vooral even weten wat je van de plek vindt! Dat kan op onze Facebook-pagina!


9 juli 2017
Meerdaagse excursie Berlijn groene schoolpleinen

Van 10-15 oktober organiseren Willy Leufgen en Marianne van Lier een excursie naar de vele bijzondere, groene plekken in Berlijn. Groene schoolpleinen, speelplekken en andere groene pareltjes staan op het programma. Onze gastheer, de Berlijnse organisatie 'Grün macht Schule', wil alle moois graag laten zien!

Programma

Lees verder »

30 juni 2017
Zandkastelendag

Het wordt al een traditie: dit jaar voor de derde keer Zandkastelen bouwen in Bergen aan Zee! Zaterdag 26 augustus. Voor meer informatie zie de agenda!


14 mei 2017
Regio Stedendriehoek start met fietsexcursie

Springzaad Regio Stedendriehoek organiseert in Zutphen een fietstocht op vrijdag 16 juni, van 12-17 uur. Met de excursie laten we zien welke inspirerende natuurspeelplekken er de laatste jaren zijn gerealiseerd binnen Zutphen. De details vind je in de bijlage!

We zien deze fietsexcursie ook als een opstart naar een uitbreiding van het Springzaad-netwerk. Binnen Deventer is al enige jaren een netwerk, en in Apeldoorn zijn ook al enkele keren Springzaad-activiteiten georganiseerd. Het is een logische stap om het netwerk uit te breiden binnen de Stedendriehoek, met deze activiteit in Zutphen.

Zin om mee te gaan? Geen tijd om mee te gaan, maar wel op de hoogte blijven van Springzaad Stedendriehoek? Laat het dan ook weten!

Lees verder » (pdf-bestand)

8 mei 2017
Naar het Waterloopbos en Netl

Op 19 mei organiseert Springzaad een bijeenkomst in het Waterloopbos en in de wildste tuin van Nederland: Netl! Voor beiden reizen we af naar de Noordoost Polder. Alle regioconsulenten en partners hebben een uitnodiging gehad. 

Lees verder » (pdf-bestand)

7 mei 2017
Bijeenkomst Kind en Dier

Stichting Groene Pedagogiek organiseert woensdag 7 juni een bijeenkomst met het thema Kind en Dier. Op deze dag zal onder anderen dr. Nienke Endenburg,  psycholoog en universitair docent aan de faculteit diergeneeskunde, een bijdrage leveren met een interactieve lezing getiteld “De invloed van dieren op de ontwikkeling van kinderen”. Het belooft een interessante en inspirerende middag te worden.

Bekijk het hele programma in de bijgevoegde uitnodiging.

Hopelijk tot 7 juni!

 

Hartelijke groet, Stichting Groene Pedagogiek

Lees verder » (pdf-bestand)

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden