NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

6 maart 2018
Groene schoolpleinen kennis en inspiratie

Op 12 april van 10 tot 17 uur de Kennis en Inspiratie dag Educatie Groene Schoolpleinen bij de iPabo, Amsterdam.

Spelen in en met groen maakt dat kinderen zich beter ontwikkelen. Veel scholen willen of hebben een groen schoolplein, maar hoe maak je dat plein echt tot een verlengde van het klaslokaal? Een heel actuele vraag in Amsterdam. Voor scholen: leerkrachten, directie, ouders, dromers, initiatiefnemers, projectteams en beleidsmakers.

Georganiseerd door ANMEC is samenwerking met stichting Oase en Springzaad Amsterdam. 

Tijdens deze dag brengen we met ervaringsdeskundigen uit heel Nederland de kennis bij elkaar in lezingen en workshops. Zo krijg je in één dag ideeën en bouwstenen voor een goede visie op je groene schoolplein en het educatief gebruik ervan.

Meer informatie


6 maart 2018
Themabijeenkomst: Laat het kind vrij spelen!

Op 12 april organiseert Stichting Groene Pedagogiek een dag over: Natuur als ontwikkelingsruimte, laat het kind vrij spelen!

Met ondermeer:

  • Interactieve lezing door Dr. Louise Berkhout over Kind en vrij buitenspel.
  • Matthijs de Gruijter (oprichter en directeur van natuur BSO Struin) over 'Natuur als ontwikkelingsruimte volgens Herbert Renz-Polster en Gerald Huther'.
Lees verder » (pdf-bestand)

24 januari 2018
Veiligheid in de praktijk

Op 14 februari organiseert Springzaad een training over 'Veiligheid in de praktijk'. Hierbij komen lastige situaties op het gebied van veiligheid, aangedragen door de deelnemers, aan bod. Waar zitten problemen & wat kun je eraan doen?

Deze dag wordt begeleid door Koen De Maertelaere, die reeds eerder trainingen over veiligheid voor Springzaad verzorgde. 

Van tevoren krijgen deelnemers de gelegenheid om hun lastigste praktijksituaties in te brengen, deze casussen vormen de basis van deze dag.

Uitgebreide informatie in de pdf.

Lees verder » (pdf-bestand)

21 november 2017
Groene pedagogendag

Tijdens het middagcongres dat de Stichting Groene Pedagogiek op het mooie landgoed Groeneveld in Baarn organiseerde, (op 15 november jl) hebben Sigrun Lobst en Pjotr Timmerman van Springzaad een succesvolle workshop met buitenactiviteiten gehouden. Het materiaal lag voor het oprapen...


11 november 2017
Partnerdag op 17 november 2017

De tweede Springzaadpartnerdag wordt op 17 november gehouden in het Groene Huis in Amersfoort. Op het programma staan klimbomen, samenwerking binnen de Amersfortse cooperatie 033Groen en allerlei nieuws van Springzaad, activiteiten in 2018 en wensen van partners natuurlijk!


9 juli 2017
Meerdaagse excursie Berlijn groene schoolpleinen

Van 10-15 oktober organiseren Willy Leufgen en Marianne van Lier een excursie naar de vele bijzondere, groene plekken in Berlijn. Groene schoolpleinen, speelplekken en andere groene pareltjes staan op het programma. Onze gastheer, de Berlijnse organisatie 'Grün macht Schule', wil alle moois graag laten zien!

Programma

Lees verder »

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden