NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

2 oktober 2018
Groene schoolpleinen

Op steeds meer plekken komen groene schoolpleinen tot stand. Inmiddels zijn zelfs een aantal provincies dit op grote schaal aan het oppakken: provincie Noord-Brabant opende een subsidieregeling dit jaar en ook in Overijssel start een soortgelijk programma. Hier heeft de provincie zich uitgesproken om in 2025 alle schoolpleinen groen te hebben. In de provincie Gelderland zal in 2019 een regeling starten.

Lees verder »

24 augustus 2018
Oasefeest in Utrecht, 22 september

In september bestaat Stichting Oase, de organisatie waaruit ondermeer Springzaad is ontstaan, 25 jaar. Reden voor een feestje! Op 22 september is het feest bij De Kas in Utrecht, maar vooral ook uitwisseling en ontmoeting voor allen die zich betrokken voelen bij het Oase Netwerk! Laat zien waar je mee bezig bent met een kruiwagenpresentatie, workshop of andere activiteit of kom als bezoeker en laat je inspireren. Wil je een bijdrage leveren of als bezoeker komen, geef je dan op via www.stichtingoase.nl/nieuws

Lees verder » (pdf-bestand)

29 juni 2018
Zandkastelendag

De traditionele Zandkastelendag is verplaatst van 1 naar 8 september!

We beginnen vanaf 11.00 bij de strandovergang Bergen aan Zee! Let op de Springzaadvlag. Neem je eigen picknickmand en schepjes mee en kom ook bouwen aan een Zandkasteel. 


11 juni 2018
Hoe? zo! Speelnatuur voor het jonge kind

Speelnatuur voor baby- dreumes- peuter en kleuter: waarom eigenlijk en met welk doel.

Op 22 juni organiseert Jeanette van der Meulen (Oud-projectmanager Het Kinderrijk en bestuurslid Springzaad) een workshop, naar aanleiding van een vraag van Kindercampus King in Amstelveen. 

Deze workshop is verplaatst naar 5 oktober!

Lees verder » (pdf-bestand)

11 juni 2018
Workshop muziekinstrument bouwen

Hoe kun je muziekinstrumenten integreren in een groene speelomgeving?

Op 27 juni en op 13 juli geeft Hans van Dorp twee workshops waarbij met de deelnemers gezamenlijk minimaal één muziekinstrument ter plaatse wordt gerealiseerd. Verrassende klanken uit boomstammen, samen muziek maken, een prachtige toevoeging op de natuurspeelplek. Hans van Dorp laat de mogelijkheden zien en er wordt op locatie een instrument gebouwd. Meer


11 juni 2018
Conferentie Groene Schoolpleinen Gelderland

Op woensdag 20 juni organiseren IVN Gelderland en de Bastei, een bijeenkomst over Groene Schoolpleinen in Nijmegen. Aan de slag met je schoolplein, realisatie, gebruik en onderhoud. Workshops.

Lees verder » (pdf-bestand)

Meer nieuws in het NIEUWSarchief »


| |
Vriend of partner worden