#83 Mogen hier alleen kinderen spelen?

Samen genieten van een natuurlijk speelplein

Het was een volledig versteend marktplein. Hier en daar wat plantenbakken en veel zwerfafval. 

Deze zomer maakte NINOK in opdracht van de Gemeente Amsterdam voor dit plein een houten speelplaats. We hadden geluk en troffen de enige twee weken zon van deze zomer. Iedereen uit de wijk kwam een kijkje nemen. Kinderen waren al halverwege het project niet meer te houden: ‘mag ik de octopus knuffelen?’, werd een veelgehoorde zin. De knusse zitjes werden direct ingenomen door tieners, ouders en kantoor-lunchers.  

En wij? Wij kijken reikhalzend uit naar meer van deze geweldige projecten!

NINOK Houtwerk is een meubelmakerij in Amsterdam-West. 

In de afgelopen tien jaar hebben wij ons gespecialiseerd in eerlijke, duurzame inrichting. Om dat te kunnen realiseren, hebben we ook een eigen zagerij opgezet waarmee we lokaal hout tot planken en balken zagen. 

We zijn blij te kunnen melden dat onze klantenkring groeit. Steeds meer mensen en bedrijven zien het belang van ‘schoon’ meubilair.

Tussen onze keukens, kantines en kasten door, krijgen we af en toe ook aanvragen waar we dus echt van gaan glimmen: 

Een speelhuisje en zandbak op het dakterras van het Blijf van Mijn Lijf Huis. Wat een bijzondere opdracht was dat!

Het inrichten van een hondenkennel met een 8 meter lange replica van de Golden Gate Bridge. Ook zo’n topper. 

En het inrichten van Plein 40-45, in Amsterdam Nieuw-West, waar de inleiding van dit artikel over gaat. Het ontwerp is van HUNC en wij mochten het uitvoeren. En hoe kwam HUNC bij ons terecht? Precies om onze doelstellingen: lokaal hout, lokaal gezaagd, alle afwerking eco-vriendelijk. En natuurlijk het uitgangspunt dat we het van blijvende kwaliteit kunnen uitvoeren.

Het is het grootste project dat we tot nu toe hebben uitgevoerd met onze zagerij en meubelmakers. Best spannend, maar na al die jaren ervaring, al die projecten en grote verbouwingen te hebben gemanaged, hadden we wel vertrouwen in onszelf. Die bevestiging kregen we bij de typekeuring na voltooiing van het plein: met vlag en wimpel geslaagd! 

Ga zelf eens een kijkje nemen, het speelplein staat naast ‘De Kas’, je herkent het wel. En volwassenen mogen natuurlijk ook op de slangenstapel spelen en in de chill-netten hangen. 

Wij van NINOK, komen graag met je in contact, als jij een ontwerper bent van speelpleinen of een hovenier, die creatief buitenmeubilair nodig heeft. 

Omdat wij ons eigen hout zagen, zijn we creatief, flexibel en snel! En als ervaren meubelmakers hebben we dus echt voor alles een oplossing. 

NINOK Houtwerk 

Nienke Verschuur

Nieuwpoortkade 2a

1055RX Amsterdam

020-7220864

www.ninok.nl

info@ninok.nl